Ulike Vinglass til Ulike Vintyper

0

De ulike vinglassene er designet for å hjelpe frem og forsterke de ulike smakene og aromaene som finnes i vintypen. Da det er forskjeller mellom de ulike druene vil det naturlig nok også være forskjeller mellom de ulike glassene til hver enkelt vin.

Vinglassets formål er å fremheve smaken i vinen. Kort fortalt hjelper formen på vinglasset med å plassere vinen på den plassen på tungen der smaken blir best fremhevet.

Vinglassets form er også med på å bestemme hvor mye av vinen som er i kontakt med oksygen. Glassets størrelse og form er også med på å bestemme hvor mye og hvor fort du kan rotere glasset for å oksidere vinen. Vinens kontakt med oksygen er også med på å påvirke smaken.

Hvor bred åpningen på vinglasset har også mye å si for hvor konsentrert vinens lukt er. Et rundere vinglass med mindre åpning vil konsentrere og sende lukten annerledes enn et åpent glass.

Saveur.com gir en god oversikt over de ulike glasstypene der de bedre forklarer hvorfor de ulike vinglassene er formet som de er. Les Saveur.com sin guide til vinglass her!

 

vinglass-ulike

Vinglass vi har skrevet om tidligere: