Kok Din Frokostkaffe fra Soverommet

0

kaffemaskin

Det kan være tungt å stå opp om morgenen. Man er gjerne tom for energi etter natten, og kunne godt hatt en kopp kaffe for å våkne opp.

Problemet er at du blir nødt til å forlate den varme dynen, gå bort til kaffemaskinen, sette inn kapsel, skru den på og så vente på at vannet varmes opp og at kaffen blir klar.

Ikke nå lenger. Med nye, og mer moderne kapselmaskiner kan du starte kaffebryggingen fra sengen via din smarttelefon. På denne måten kan du gå rett ut av sengen og hente deg en kopp med nykokt kaffe.

Det blir samtidig lettere å stå opp når du vet at du har en kopp varm kaffe som står og venter på deg.

kapselmaskin

Internet of Things

«Internet of Things», eller IoT, heter det når man kobler sammen internett og vanlige husholdningsprodukter som kaffemaskin, kjøleskap, varmeovner og annet. Ved å benytte digitale verktøy kan man kommunisere med kjøkkenutstyret fra andre steder i huset, men også når man er utenfor hjemmet.

Hva med å sette på kaffen når man nærmer seg huset på vei hjem fra jobb?

«Internet of Things» gjør det også lettere å følge med på om du trenger nye kaffekapsler, eller om du må vedlikeholde apparatet. Nespresso sin Prodigio kaffemaskin vil for eksempel fortelle deg om vanntanken begynner å bli tom, om avfallsboksen for brukte kapsler er full, eller om du må kjøpe nye kaffekapsler. Du har selvfølgelig mulighet til å bestille nye kaffekapsler direkte fra smarttelefonen.

Fortsatt Et Stykke Igjen

Selv om det er fryktelig praktisk å våkne opp til nykokt kaffe er det fortsatt en del som må gjøres før denne teknologien er på sitt mest hjelpsomme. Man må for eksempel huske å putte i en kaffekapsel før man legger seg, å håpe at ingen andre benytter denne kapselen før man selv ønsker å stå opp.

Samtidig viser det hvilke muligheter teknologien gir for å forenkle og forbedre vår hverdag. Er det noe vi har lært oss, så er det at teknologien til stadighet blir enklere og mer funksjonell etter hvert som vi får mer erfaring med den.

Snart vet din kaffemaskin når på dagen du trenger en ny kopp kaffe, og spør deg trivelig om den skal lage en. Den vet hvor mange kaffekapsler du benytter, og hvilke du trenger mer av slik at den kan spørre deg om du ønsker å bestille nye.