Kan Pizzastein Benyttes på Grill?

0

Når man tenker på en deilig, sprø og velsmakende pizza, er det ikke uvanlig å forestille seg en tradisjonell italiensk pizzarestaurant med en vedfyrt ovn i hjørnet.

Men visste du at du også kan lage fantastiske pizzaer på din egen grill ved hjelp av en pizzastein? I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan man kan benytte en pizzastein på grillen og hva du bør ta hensyn til for å få best mulig resultat.

Hva Er en Pizzastein og Hvorfor Bruke Den?

En pizzastein er en flat stein, ofte laget av keramikk, leire eller støpejern, som er spesielt designet for å lage pizza. Pizzasteinen fungerer ved å absorbere og holde på varmen, slik at pizzaen får en jevn og sprø bunn. Dette gir en autentisk pizzasmak som er vanskelig å oppnå i en vanlig stekeovn.

Pizza på grill

Fordeler Med Å Bruke Pizzastein på Grill

Det er flere grunner til å velge å bruke en pizzastein på grillen. Her er noen av de viktigste fordelene:

 • Høyere Temperaturer: Grillen kan nå høyere temperaturer enn en vanlig stekeovn, noe som gir en sprøere og mer autentisk pizzabunn. Her kan man også benytte en pizzaovn.
 • Røyksmak: Ved å bruke grillen får du en unik røyksmak på pizzaen, som du ikke får i en stekeovn.

Hvordan Velge Riktig Pizzastein for Din Grill

Det finnes mange typer pizzasteiner på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken som er best for din grill. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne den perfekte pizzasteinen:

 • Materiale: Velg en pizzastein laget av et materiale som holder godt på varmen, som keramikk, leire eller støpejern.
 • Størrelse: Pass på at pizzasteinen passer til din grill. Mål grillristen før du kjøper en stein for å være sikker på at den passer.
 • Tykkelse: En tykkere pizzastein vil holde bedre på varmen og gi jevnere steking, men den vil også ta lengre tid å varme opp.

Pizzastein på grill

Hvordan Bruke Pizzastein på Grillen

Når du har valgt riktig pizzastein for din grill, er det tid for å begynne å lage pizza! Følg disse trinnene for å få et perfekt resultat:

 • Forvarm Grillen og Pizzasteinen: Plasser pizzasteinen på grillen og varm den opp til den ønskede temperaturen. Varm her opp pizzasteinen sammen med grillen for en jevnere overgang. Det anbefales å forvarme steinen i minst 30 minutter før du legger på pizzaen.
 • Forbered Pizzaen: Lag pizzaen på et bakepapir eller en pizzaspade, og sørg for at bunnen er jevnt dekket med egnet mel eller semulegryn for å unngå at den kleber seg til steinen.
 • Overfør Pizzaen til Pizzasteinen: Bruk en pizzaspade eller en stor grillspatel for å forsiktig overføre pizzaen til den varme pizzasteinen.
 • Stek Pizzaen: Lukk grill-lokket og la pizzaen steke i noen minutter. Hold et øye med den for å sikre jevn steking og forhindre at den brenner seg. Steketiden vil kunne variere avhengig av grillen, så vel som tykkelsen på pizzabunnen, men som regel tar det kun en håndfull minutter.
 • Ta ut Pizzaen: Når pizzaen er ferdigstekt, bruk pizzaspaden for å forsiktig løfte den av steinen og overføre den til et skjærebrett.
 • Skjær og Server: La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer den i biter og serverer. Her anbefales det å benytte et pizzahjul, slik at osten holder seg på plass.

Pizza grill

Tips for Suksess Med Pizzastein på Grill

For å få et best mulig resultat når du benytter pizzastein på grillen, bør du følge disse tipsene:

 • Bruk Toppings Med Måte: Ikke overbelast pizzaen med for mye fyll, da dette kan føre til at bunnen blir soggy og ikke steker jevnt.
 • Eksperimenter Med Temperaturer: Finn den ideelle temperaturen for din grill og pizzastein.
 • Roter Pizzaen: For å sikre en jevnere steking, roter pizzaen 180 grader halvveis gjennom steketiden.
 • Hold Steinen Ren: Etter hver bruk, rengjør pizzasteinen ved å ta bort eventuelle matrester og tørke den med en fuktig klut. Unngå å bruke såpe, da det kan påvirke smaken av fremtidige pizzaer.

Å bruke en pizzastein på grillen er en flott måte å lage autentiske, sprø og velsmakende pizzaer hjemme. Ved å velge en god pizzastein, forvarme grillen og steinen ordentlig, og følge noen enkle tips, kan du nyte enestående pizzaopplevelser i din egen hage!