Rengjøring og Vedlikehold av Pizzastein

0

Ingenting slår smaken av en deilig, sprø pizza som er stekt på en pizzastein. Pizzasteinen gir den perfekte varmeoverføringen for å få den ønskede sprøheten og smaken i pizzaen.

For å bevare denne kvaliteten og forlenge levetiden til pizzasteinen din, er det viktig å sørge for riktig rengjøring og vedlikehold. I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode råd om hvordan du best kan ta vare på pizzasteinen din, slik at du kan nyte fantastiske pizzaer i lang tid fremover.

Vi ønsker samtidig å gjøre oppmerksom på at du bør forholde deg til instruksjonene fra leverandør, og følge disse der dette avviker fra tipsene under.

Margherita Steinovn

Vaske Pizzasteinen Før Bruk

Før du tar i bruk en ny pizzastein, bør du vaske den grundig. Dette fjerner eventuelle støv eller smuss som kan ha samlet seg på steinen under lagring eller transport.

Du kan vaske steinen med en varm klut eller svamp. Det er viktig å unngå bruk av såpe og rengjøringsmidler, da dette kan trekke inn i steinen og påvirke smaken på pizzaen. Vær også sparsom med bruk av vann, da steinen ikke bør fuktes mer enn nødvendig.

Se vår oversikt over pizzasteiner!

Unngå Såpe og Rengjøringsmiddel

Som nevnt over, bør du unngå å bruke såpe og rengjøringsmiddel når du vasker pizzasteinen din. Pizzasteiner er porøse, noe som betyr at de kan absorbere såpe og rengjøringsmidler.

Dette vil kunne føre til at smaken av såpe eller kjemikalier overføres til pizzaen, noe som selvfølgelig ikke er ønskelig. I stedet bør du nøye deg med varmt vann på en klut eller svamp.

California Style Pizza

Bruke Klut eller Svamp for å Skrape av Matrester

Etter at du har brukt pizzasteinen, vil det ofte være matrester igjen på overflaten. Det er lurt å fjerne disse før steinen lagres eller brukes på nytt.

Bruk en klut, svamp eller en myk skrape for å forsiktig skrape bort matrestene. Vær forsiktig så du ikke skader steinen, da dette kan føre til at den sprekker eller blir ujevn.

Se også pizzastål – Et mer solid alternativ!

Vente til Pizzasteinen er Kald Før du Vasker den

Når du skal vaske pizzasteinen, er det viktig å vente til den er helt kald. Dette skyldes at pizzasteiner er laget av keramikk eller stein, materialer som kan sprekke eller bli skadet dersom de utsettes for raske temperaturforandringer.

Når du har tatt pizzaen ut av ovnen, la pizzasteinen avkjøles sammen med stekeovnen før du går i gang med rengjøringen. Pizzasteinen har den egenskapen at den er god til å holde på varme, så her er det bare å være tålmodig.

Pizza Margherita

Ikke Sett en Våt Pizzastein i Stekeovnen

Etter at du har vasket pizzasteinen, er det viktig å la den tørke helt før du bruker den igjen. Hvis du setter en våt pizzastein i ovnen, kan det føre til at steinen sprekker eller blir skadet på grunn av dampen som dannes når vannet varmes opp.

For å tørke pizzasteinen, la den lufttørke på et kjøkkenhåndkle eller en rist. Sørg for at steinen er helt tørr før du setter den inn i ovnen eller lagrer den.

Stek pizza med egen pizzaovn!

Oppbevar Pizzasteinen Riktig

Riktig oppbevaring av pizzasteinen er også viktig for å bevare kvaliteten og forlenge levetiden. Når steinen ikke er i bruk, bør den oppbevares på et tørt og ryddig sted, helst i en skuff, skap eller på en hylle. Dette vil samtidig bidra til å beskytte steinen mot støv, fuktighet og andre ytre påvirkninger.

Rengjøring pizzastein

Ved å følge disse tipsene og rådene for rengjøring og vedlikehold av pizzastein, vil du kunne nyte velsmakende, sprø pizzaer i lang tid fremover. Husk å vaske pizzasteinen før bruk, unngå såpe og rengjøringsmiddel, bruk klut eller svamp for å fjerne matrester, vent til steinen er kald før du vasker den, og la den tørke helt før du bruker den igjen. Med litt tid og omsorg vil pizzasteinen din være i topp stand og klar for mange hyggelige pizzakvelder.