Velg Riktig Glass til Irish Coffee – En Guide

0

Når du lager en Irish Coffee, er det ikke bare ingrediensene som teller, men også den tradisjonen og historien som følger med denne klassiske varme drikken.

Det hele begynte på flyplassen i Foynes, hvor restaurantsjef Joe Sheridan for første gang blandet de rike smakene av varm kaffe og irsk whiskey toppet med vispet kremet. Denne kreasjonen ble raskt en favoritt blant internasjonale reisende, og har i dag endt opp som en verdenskjent klassiker.

Valget av riktig kaffeglass til din Irish Coffee kan i stor grad påvirke din nytelse av drikken. Ikke bare bevares varmen bedre i et passende glass, men formen kan også forsterke aromaene og bidra til at det visuelle aspektet av drikken kommer til sin rett.

Selv om noen kanskje mener at det går an å servere denne drikken i et vilkårlig glass, er det en grunn til at den ofte serveres i et høyt, slankt glass som gjør at de distinkte lagene av kaffe og krem kommer til syne.

Neste gang du forbereder deg på å nyte en velfortjent Irish Coffee, ta et øyeblikk for å velge det rette glasset. Det kan gjøre hele forskjellen for smaken – og for hele opplevelsen.

Irish Coffee Glass og The Buena Vista Cafe

Når du lager Irish Coffee, er det viktig å ha det riktige glasset for å forbedre din opplevelse. The Buena Vista i San Francisco er kjent for sin versjon av Irish Coffee, og de bruker et spesifikt type glass for denne klassiske drikken.

Ideelt glass:

 • Størrelse: Rundt 20 cl er standard
 • Materiale: Varmebestandig glass
 • Form: Høye, slanke glass med fot

The Buena Vista benytter glass som ikke bare viser frem den varme, innbydende fargen på kaffen, men som også funksjonelle ved at de holder drikken varm. En nøkkelkomponent i å servere Irish Coffee er å først varme glasset med varmt vann, slik at kaffen holder seg varm lengre.

 • Trinn for å forberede Irish Coffee på The Buena Vista måten:
  • Varm glasset med varmt vann og tøm det
  • Tilsett sukker og kaffe, og rør til sukkeret er oppløst
  • Tilsett whiskey
  • Topp forsiktig med lett pisket krem

Ved å følge disse trinnene og velge det rette glasset, kan du nyte din Irish Coffee slik The Buena Vista tilbyr – med den perfekte balansen av varme, sødme og kremethet. Ta en titt på The Buena Vista sine kaffeglass for inspirasjon.

Husk at detaljer som glassets form og forvarming er essensielle for den autentiske opplevelsen.

Riktig Glass til Irish Coffee

Når du skal nyte en Irish Coffee er glasset du velger like viktig som ingrediensene i drinken. Det rette glasset vil ikke bare forbedre smaksopplevelsen, men også presentasjonen.

Design og Materiale

Det ideelle Irish Coffee glasset kombinerer både estetikk og funksjonalitet. Borosilikatglass og krystallklart glass er populære valg fordi de er holdbare og har et gjennomsiktig utseende som fremhever drinkens lagdelte skjønnhet.

Klassisk design med håndtak er tradisjonelt, mens et moderne glass uten stett eller håndtak gir et mer minimalistisk uttrykk. Velg et kaffeglass med en vektet bunn for stabilitet, og forsikre deg om at materialet er blyfritt for en tryggere drikkeopplevelse.

Kapasitet og Varmebestandighet

Kapasiteten på glasset bør være tilstrekkelig til å romme de ulike lagene av Irish Coffee, fra whisky og kaffe til den søte kremen på toppen. Et glass med 15 til 25 cl kapasitet er ofte ideelt.

Varmebestandigheten er avgjørende, ettersom drinken blir servert varm. At glasset tåler varmevekslinger er et nøkkelbegrep her. Herdet glass eller borosilikatglass er velegnet fordi disse kan tåle høy varme uten å sprekke.

Anledninger og Stil

Enten det er en bryllupsfeiring eller en intim kveld ved peisen, finnes det et Irish Coffee glass for enhver anledning. For spesielle hendelser kan glass med detaljer i klassisk design eller med dekorative elementer være særegent.

Hvordan Lage den Perfekte Irish Coffee

For å lage den perfekte Irish Coffee, er det viktig å velge kvalitetsingredienser og forstå lagvis tilberedning. Din oppmerksomhet til detaljer vil betale seg i rik aroma og smaksdybde.

Ingredienser og Oppskrift

 • Kaffe: Start med å brygge en sterk, varm kaffe. Espresso eller kraftig filterkaffe anbefales for den beste smaksopplevelsen.
 • Irsk whiskey: Velg en god kvalitetsrik Irsk whiskey, da det er essensielt for den autentiske smaken. Du trenger omtrent 40 ml per glass.
 • Brunt sukker: Bruk 2 teskjeer med brunt sukker til hvert glass for en rik og dyp smak.
 • Krem: Lett pisket krem er det siste laget i din Irish Coffee, og skal legge seg pent og mykt oppå kaffen.

Lagvis Tilberedning

 1. Glasset: Varm et varmebestandig kaffeglass ved å skylle det med varmt vann; tøm vannet før du tilsetter kaffe.
 2. Kaffe og sukker: Hell den varme kaffen i glasset og tilsett brunt sukker. Rør om slik at sukkeret løser seg helt opp.
 3. Tilsett whiskey: Hell forsiktig whiskey i den varme sukker-kaffe blandingen og rør lett.
 4. Krem som lokk: Avslutt med å forsiktig legge kremen på toppen av kaffen, slik at den danner et fyldig lag uten å blande seg med kaffen.

Ved å følge disse trinnene, vil du kunne nyte en varm og innbydende Irish Coffee med velbalansert smak av sødme, kremet tekstur og den varmende effekten av whiskey.

Irish Coffee Kaffeglass

Avslutning

Når du skal nyte en Irish Coffee, er det viktig å tenke på balansen mellom de forskjellige elementene. Ditt valg av glass kan faktisk påvirke smaksopplevelsen betydelig.

 • Varmen fra kaffen og styrken fra whiskyen må balanseres med mykheten fra fløteskummet.
 • Et forvarmet glass hjelper til med å bevare denne balansen ved å holde drikken varm.
 • Et glass med smal topp bidrar til å holde på aromaen og forsterke den totale opplevelsen.

I søken etter enkelhet, kan du bli fristet til å bruke et hvilket som helst glass, men om du ønsker en autentisk opplevelse, er valg av riktig glass viktig. Den rette typen glass sørger for at kaffen forblir varm og at aromaene blir i glasset, samtidig som den kalde kremen skaper den ønskede kontrasten.