Hvilken Type Salt til Saltkvern?

0

Når det kommer til bruk i saltkvernen, kan du ikke benytte hva som helst. Det er viktig at du benytter en egnet kvernsalt, slik at saltet ikke klumper seg eller skader kvernen.

Etter du har gått til innkjøp av et sett med salt- og pepperkverner, er det naturlig å kjøpe inn salt og pepper for å fylle de. Men hva slag salt egner seg for saltkverner?

Det finnes mange ulike typer salt på matbutikken. Her finner du havsalt, grovt salt, himalayasalt, urtesalt og mye annet.

Dersom du ønsker å benytte salt i saltkvernen, skal du velge produktet som heter kvernsalt eller kværnsalt. Dette skal du finne i matbutikken sammen med de andre saltproduktene.

Ved siden av dette kan det på ulike produkter også stå en henvising til hvorvidt saltet vil kunne brukes i en saltkvern.

Jozo kvernsalt

Les også: Hva er forskjellen på svart, grønn og hvit pepper?

Ulike Typer Kvernsalt

På matbutikken vil du ofte kunne finne standard hvit kvernsalt. Dersom du ønsker andre alternativer, vil du kunne finne dette på utsalg eller nettbutikker med mer spesialisert utvalg.

Dersom du besøker nettsiden Krydra.no vil du eksempelvis finne Persisk blått kvernsalt, Himalaya krystallsalt rosa kvernsalt, Himalaya halitt kvernsalt, keltisk sjøsalt og Alpesalt kvernsalt. Dette er et utvalg som kan endre seg.

Les også: Hvorfor bruke saltkvern?