Hvorfor Bruke Saltkvern? Har den noe Poeng?

0

Salt- og pepperkverner kommer gjerne i matchende sett, noe som kan være dekorativt på kjøkkenbenken eller på middagsbordet.

Når det kommer til pepper, gir kvernen mye mening. Ved å knuse pepperkornet rett før det skal nytes frigjøres både smak og aroma. Dette er også mye av grunnen til at pepperkverner benyttes, nettopp for å få nykvernet pepper i gryten eller på tallerkenen.

Stem frem saltkverner og pepperkverner!

For salt er det dog litt annerledes. Da salt er et mineral frigjøres det ingen smaker. Det eneste man oppnår med å benytte en saltkvern er å knuse et større saltkorn i mindre biter. Smaken er dog den samme, og det løser seg samtidig også raskt opp når det kommer i gryten.

Så hvilke fordeler er står vi da igjen med når det kommer til å bruke en saltkvern?

Fordeler med Bruk av Saltkvern

Selvfølgelig finnes det fordeler ved å benytte en saltkvern. En av de største fordelene er at man her har mulighet til å justere størrelsen på saltet man kverner. Her kan man eksempelvis justere til finkverning når man skal ha salt som skal feste seg til popcornet.

Mange nevner også muligheten til å kverne større flak om man ønsker å ha saltkrystaller som hviler på biffen ved servering. På denne måten benytter man saltet til å gi maten en visuell effekt, samtidig som det selvfølgelig også bidrar med smak.

Les også: Hvilken type salt til saltkvernen!

Seremonien Rundt Krydringen

En annen ting som ofte kommer opp rundt diskusjoner om bruk av saltkvern, er selve ritualet rundt det å benytte den. En av årsaken til at mange har salt på måltidet etter servering, er at de føler et behov for å gjennomføre denne krydderprosessen.

Ved å selv strø krydder over maten oppnås en følelse av å selv kunne bestemme smaken, og at de dermed har vært med å sette en siste personlig spiss på maten.

Selv om denne prosessen også kan oppnås ved bruk av en vanlig saltbøsse, er det noe ekstra tøft og maskinelt med å vri saltkvernen rundt med begge hender. Denne håndverkerfølelsen oppleves også under selve matlagingen når man kverner salt eller pepper over gryten mens den koker.

Les også: Hvor mange hull har en saltbøsse?

Matcher Pepperkvernen

Man kommer selvfølgelig heller ikke unna at en saltkvern fint matcher pepperkvernen på bordet. Når disse står sammen utgjør de et dekorativ par som er med på å pynte opp og skape trivsel.

Mange sett med salt- og pepperkverner er derfor dekorative i sitt design, og kommer i materialer som treverk, glass eller stål. Dette er med på å gi produktene kvalitet, men også et vakkert utseende.

På samme måte gir en saltkvern også et element av kvalitet og eksklusivitet. Salt benyttet i kverner er av annet kaliber enn det mer hverdagslige saltet, og får med dette et kvalitetsstempel.