Interiør: Pynt Kjøkkenbordet med Salt og Pepperbøsse

0

Salt og pepper er populære krydder som brukes ofte, og som mange ønsker å ha lett tilgjengelig. Dette gjerne så de kan ha muligheten til å legge en siste spiss på måltidet, og få smaken akkurat slik de selv ønsker.

Med bakgrunn i dette er det derfor vanlig å ha bøsser med salt og pepper stående fremme på middagsbordet. Salt- og pepperbøssene er med andre ord en sentral del av borddekkingen, også når man ikke spiser.

Velg Dekorative Salt- og Pepperbøsser

Da saltet og pepperet ofte står fremme hele dagen, ønsker mange at disse beholderne skal være litt ekstra dekorative. Dette gjelder både for de som ønsker å benytte bøsser, og de som bruker salt- og pepperkverner.

Salt- og pepperbøsser kommer i dag derfor i flotte design, slik at de lettere skal gli inn i dekoren og interiøret ellers. Her vil du derfor kunne finne dekorative alternativer i fint treverk, strømlinjeformede salt- og pepperkverner i glass eller stål, alternativer dekorert med keramiske elementer og tilsvarende.

Her kan det være lurt å tenke igjennom hva dere ønsker å uttrykke med salt- og pepperbøssen, og hvilke elementer dere ellers benytter i dekoren og interiøret på kjøkkenet.

Store og Små Alternativ

Da salt- og pepperbøsser kommer i ulike fargevalg og dekor vil det derfor være naturlig å ta utgangspunkt i dette. Her er det også lurt å tenke på størrelse. Om du ønsker at saltet og pepperet skal ta en sentral plass, vil det være naturlig å gå for en større salt- og pepperkvern.

Ønsker du et mer diskret alternativ som ikke er like markant på middagsbordet, kan et klassisk sett med mindre salt- og pepperbøsser være et godt alternativ.

Les også: Skal jeg velge pepperkvern eller pepperbøsse?

De fleste merkevarer innen kjøkkenredskaper knyttet salt og pepper kommer ofte med flere alternativ. Dette gjelder både med og uten kvern, samt ulike størrelser, farger og materialvalg.

I denne prosessen kan det også være lurt å tenke på andre elementer som gjerne står fremme på middagsbordet. Blant disse finner vi servietter og serviettholdere, eventuelt tørkerullholdere. Videre kan man også dekorere med vaser, telysholdere, blomster og tilsvarende.

Salt- og pepperbøssen bør også passe godt inn med øvrig servise, samt kanskje også matche med kjeler og gryter etter hvilke farger som benyttes på disse.

Les også: Tips til oppbevaring av pepper