Tips til Lagring av Pepper – Velg Riktig Type

0

Pepper er et populært krydder som ofte benyttes i matlaging. Samtidig er det viktig å velge riktig type, og å lagre dem riktig. Dette for å oppnå den ønskede smaken, og den beste aromaen.

Krydderet står ofte fremme på kjøkkenbenken, men kan også stå klart på middagsbordet til bruk under måltidet. Da gjerne i en pepperkvern eller pepperbøsse.

I denne artikkelen vil vi gå igjennom de ulike typene pepperkorn, samt komme med noen gode råd rundt hvordan du lagrer dem på en optimal måte.

Pepperkorn farger

Ulike Typer Pepperkorn

Det finnes flere ulike typer pepperkorn. Dette omfatter svart pepper, hvitt pepper og grønt pepper. Hver av de ulike typene har sin egne smak og aroma, og passer best til ulike matretter.

Svart pepper er den mest vanlige innenfor peppertypene, og har en kraftig, varm og litt bitter smak. Svart pepper passer derfor godt for å benyttes til kjøtt, sauser og ulike gryteretter.

Hvitt pepper har en mer subtil smak, og passer dermed godt til fisk, sjømat og hvite sauser.

Grønn pepper har en frisk, krydret smak og egner seg godt for bruk i salater, i marinader og til grillet mat.

Pepperkvern

Tips for Lagring av Pepper

For å bevare smaken og aromaen, og på denne måten få det beste ut av pepperkornet, er det viktig å oppbevare de på en god måte. Her er noen gode tips for lagring:

  • Oppbevar pepperkornene på en mørk og tørr plass, som på krydderhylla eller i en lufttett beholder. Unngå her å oppbevare pepperet i nærheten av vann eller fuktighet.
  • For å bevare aromaen og smaken, bør pepperkornene knuses eller males rett før bruk. Dette er årsaken til at mange foretrekker pepperkvern foran tradisjonell pepperbøsse.
  • Oppbevar pepper i en lufttett beholder og unngå at det står i sollys.
  • Selv om pepperet holder godt i flere år, kan det være lurt å bruke opp pepperkornene innen seks måneder. Dette for å sørge for at de holder seg friske og gir den beste smaken.

Salt og pepper

En pepperkvern er et godt egnet sted for lagring av pepper. Dette da man her har mulighet til å kverne pepperet rett før bruk. Kvernen beskytter samtidig pepper fra sollys og fuktighet.