Hvordan Fylle på Pepper i en Pepperkvern?

0

Sponset innhold – Inneholder annonselenker

Det er mange positive egenskaper med å benytte en salt- eller pepperkvern. Ved å knuse pepperkornet rett før det skal serveres sørger du for å beholde de gode smakene og aromaene. Samtidig føler man seg litt ekstra proff når man står og kverner salt og pepper direkte i gryten.

Samtidig kan det brått dukke opp et problem. Din salt og pepperkvern har gått tom, og du står midt i matlagingen. Du ønsker derfor å fylle på pepperkvernen på nytt, men oppdager raskt at dette ikke var like lett som du først antok.

Salt og pepperkverner er ofte smale i fasongen, og har samtidig en tykk metallstang som går igjennom midten for å skape en maskinell kontakt mellom toppen på håndtaket, og krydderkvernene nederst.

På denne måten kan det fort bli vanskelig å fylle på krydder. Noen av pepperkornene havner ned i hullet slik du ønsker, mens andre triller utover kjøkkenbenken og ned på gulvet. Frustrasjonen øker, og gjestene er rett rundt hjørnet.

Se også: Forskjellen på sort, hvit og grønn pepper

Kryddertrakt til Salt og Pepperkvern

Fylle salt og pepperkvern

Heldigvis finnes det en praktisk løsning. Enkelte av de kjente produsentene av salt- og pepperkverner tilbyr også egnede trakter som benyttes for å flytte salt- og pepper fra posen eller beholderen og over i krydderkvernen.

Her plasserer du trakten over hullet, og kan forsiktig helle krydderet ned i beholderen. Kryddertrakten er liten i størrelsen, men har samtidig stort nok hull til at pepperkvernas metallstang også får plass.

Du er ikke avhengig av å benytte en kryddertrakt fra den samme merkevaren hvor du har kjøpt din salt- og pepperkvern. Her er det selvfølgelig variasjoner mellom ulike leverandører, men de fleste kryddertrakter passer nok bra!

Se også: Tips til lagring av pepper!

Zassenhaus Trakt for Krydderkvern

Trakt salt pepper

En av merkevarene innen salt- og pepperkverner som også tilbyr kryddertrakt er Zassenhaus. Kryddertrakten er fleksibel og passer til alle typer krydderkverner. Dette kan være til salt- og pepper, men også for andre kryddermikser.

På denne måten kan du benytte trakten fra Zassenhaus og effektivt fylle på salt- og pepperkvernen, uten at det triller pepperkorn utover bordet. Trakten er liten i størrelse, og får derfor lett plass sammen med redskapene i kjøkkenskuffen.

Bestill Zassenhaus Kryddertrakt hos Bakeren og Kokken!

Zassenhaus kryddertrakt er laget i rustfritt stål, og kommer med et lite håndtak. Dette gjør at det er lett å holde den mens du overfører krydderet til kverna. Fyll på litt etter litt, og rist forsiktig på trakten om noe av pepperet blir sittende fast.

Ved siden av å benyttes til å fylle på salt- og pepperkverner, kan den lille trakten også benyttes til å fylle på oljekarafler, eller overføre væske over i en flaske.

Se også: Hvilket pepper kan man benytte i pepperkvernen?

Hvordan fylle en salt og pepperkvern