Slik ser du Forskjell på Saltkvern og Pepperkvern

0

På samme måte som ved salt- og pepperbøsser, er det også nødvendig å kunne skille mellom salt og pepper i krydderkverna. Der salt- og pepperbøssene gjerne skilles ved å telle antallet hull på toppen, er ikke dette tilgjengelig på salt og pepperkvernene. Så hvordan skal man skille dem?

Sammenlignet med bøssene, er det for salt- og pepperkverner ekstra viktig å vite hvilken kvern som skal til hvilket krydder. Dette gjelder spesielt når du fyller på. Dette da enkelte av kvernene ofte har ulike kvernemekanismer, som skal gi det beste ut av hver type krydder.

De ulike merkevarene innen krydderkverner har med bakgrunn i dette kommet med flere praktiske løsninger. Vi har her utgangspunkt i vår oversikt over krydderkverner, og ser på hvordan de ulike aktørene har gjort dette.

Ulike Farger på Kvernene

Den mest åpenbare løsningen, for å skille mellom salt og pepper, er å benytte ulike farger på kvernene. Her kan man se at både Zassenhaus, Menu og Peugeot kommer med sett der pepperkvernen har enn mørkere farge enn alternativet med salt.

Dette gjelder både for alternativene i tre, stål og keramikk. Hammershøi salt- og pepperkverner fra Kähler kommer eksempelvis med lik farge på treverket, mens håndtaket i keramikk kommer i antrasittgrå og hvitt.

Les også: Slik skiller du mellom salt- og pepperbøsse!

Bruk av Gjennomsiktig Glass

En tilsvarende løsning med ulike farger, finner vi i salt og pepperkvernene fra Cole & Manson, så vel som Rosendahl. Her er de ulike fargene erstattet med gjennomsiktige vegger i henholdsvis akryl og blyfritt glass.

De gjennomsiktige veggene gjør det lett å skille mellom hvilken krydderkvern som inneholder salt- og hvilken som inneholder pepper. Her må du allikevel være oppmerksom når du fyller på første gangen, slik at du får et godt utgangspunkt.

Les også: Hvor mange hull har en saltbøsse?

Forbokstaven til Krydderet på Toppen

Flere av merkevarene har også valgt å benytte forbokstavene til de ulike krydderne på kvernens topp. Her benyttes da en S for å markere hvilken krydderkvern som inneholder salt, og en P for å markere hvilken som inneholder pepper.

Dette ser vi eksempelvis på salt- og pepperkvernene fra Le Creuset, der hver av kvernene er utsmykket med en liten metallkrone på toppen med S og P. Dette gjør at du lett kan skille mellom de ulike kvernene, selv om de har samme farge.

Som ved de andre produktene til Le Creuset, kommer deres salt- og pepperkverner i et bredt utvalg av farger. Dette kan være sort og hvit, så vel som rød, blå, gul og mye annet.

Peugeot kjører også en tilsvarende løsning på enkelte av sine sett med krydderkverner. Der enkelte sett selges i ulike farger, har andre samme farge, men med bokstav på en knott på toppen.