Lag din egen matklubb!

0

Det er flere av oss som er mer enn gjennomsnittlig interessert i mat og da finnes det heldigvis mange måter du kan dyrke matinteressen på som ikke bare handler om å stå hjemme på kjøkkenet alene. Her kan du lese om hvordan du kan lage din egen matklubb og hva som er fordelene ved dette.

Samle venner og fremmede med samme interesse

En matklubb kan bidra til å samle folk. Vi lever jo nå i et samfunn hvor folk glir lenger og lenger fra hverandre og vi trenger kanskje flere gode tiltak for å samles og være sammen i en offline virkelighet. Det kan også være vanskelig å få nye venner i voksen alder, men det å ha en matklubb kan virke samlende.

Man kan nemlig forholdsvis lett samles omkring en interesse. Her er jo den digitale virkeligheten helt genial fordi man kan komme i kontakt med folk man kanskje ikke ellers hadde kommet i kontakt med og møtes i virkeligheten og lage matklubb.

Lær av profesjonelle

Uansett om det kommer til matlagning rent praktisk eller noe som faktisk også er utrolig spennende – matkultur, kan et innslag fra en ekspert helt sikkert være noe som gjør matklubbkvelden helt uslåelig. Det er ingenting som føles så godt som å lære og mestre noe nytt og utvide sin horisont, uansett om det er praktisk eller teoretisk.

Tenk på så mye spennende du kan lære om matkultur som gjør at matinteressen vokser og blir dypere. Mat handler jo om så mye mer enn bare å lage den, og derfor kan det være et fantastisk tiltak å få en foredragsholder til å snakke om for eksempel matkultur eller en profesjonell kokk. Mat er jo ikke bare mat. Matkultur handler jo i står grad om tradisjoner knyttet til mat som er dypt forankret i vår kultur og måte å leve på.

Når vi studerer andre kulturer og hvordan de spiser, tilbereder og føler omkring mat, så lærer vi også mye mer om oss selv. Derfor er kulturbegrepet helt uunngåelig når det kommer til mat. Matkultur er viktig hvis man vil være ordentlig gastronom!

Finn et felles prosjekt

Et felles prosjekt kan også være en morsom og samlende faktor når dere holder matklubb. Det å lære mer om en matkultur kan for eksempel også følges opp med å lage din egen tandoorovn.

Det er så mye mer enn å lage mat som henger sammen med mat. Som vi har vært inne på henger det mye sammen med kultur og tradisjoner, men også med utstyr og ingredienser som vokser lokalt eller hører til et bestemt sted i verden. Det er jo sånn denne kulturen, i samspill med sosiale faktorer har utviklet seg over mange år, i noen tilfeller over mange tusen år.

Det er utrolig spennende å lære seg å lage mat fra kulturer over hele verden, men det innebærer også at man skal bruke det riktige utstyret for å lage det ordentlig. Dette kan være en fin aktivitet og det perfekte emne når du skal holde din egen matklubb!