4 Matvareprodusenter du kan Investere i

0

Det er mange som velger å investere for tiden, for å kunne ta del i den internasjonale økonomien, og for å tjene på avkastning. Som matentusiast så ønsker du kanskje å investere i noen matprodusenter, og de finnes det mange av.

Det finnes en rekke måter å vurdere et investeringsobjekt på, og det er viktig å sette seg godt inn i de metodene og strategiene du ønsker å benytte deg av, før du starter. Her kommer forslag på noen ting du kan investere i, men husk at valget til syvende og siste er opp til deg.

Kaffe til Folket

De aller fleste av oss elsker, eller er til og med avhengige av kaffe. Når vi våkner på morgningen, er det eneste vi ønsker oss en helt perfekt kopp kaffe og kanskje vil du investere i mer enn gode bønner og en strålende kaffemaskin? Cafekjeden Starbucks er verdenskjent for sine kaffer, som kommer i de fleste former og størrelser. Hver høst begynner de å selge kaffe med “pumpkin spice” smak, som skaper et stort oppstyr i sosiale medier, og som til og med øker selskapets verdi på aksjemarkedet.

Fisk og Sjømat

Hvis det er noe vi nordmenn er kjent for, så er det fisk og sjømat i verdensklasse. Det kommer da kanskje ikke som en overraskelse at disse er gode investeringer. Norge eksporterer blant annet laks til hele verden, og lakseoppdrettsselskapet Mowi har i de siste årene opplevd stor suksess. Hvis du ønsker å komme i gang med aksjer og investeringer, så prøv det ut her.

Havets Grønne Gull

Når du investerer, er det viktig å ta stilling til hvordan ting vil se ut i fremtiden. Vi er nå inne i et grønt skifte, og derfor velger mange også å investere grønt. Et av målene for dette skifte er å sørge for en mer bæredyktig matproduksjon og naturlige løsninger. Derfor vil Norge satse på dyrking av alger som kan brukes til dyrefôr, bioplast og mat. Et selskap som gjør dette er Lofoten Seaweed, som definitivt kan være interessant for en investor.

Melk til Hele Familien

Et glass melk til frokost og kvelds er en klassiker i de aller fleste hjem. TINE er en av de største produsentene i Norge for meieriprodukter, og er et samvirkeselskap som eies av 9 140 norske melkebønder fordelt på 7 728 samvirkegårder. Dette kan være en spennende bransje for deg som investor å utforske.