Design ditt Eget Kjøkken

0

Et kjøkken blir av mange karakterisert som husets hjerte, og er et sted hvor familie og venner, samles over de gode samtaler, og kulinariske opplevelser. Hvis du drømmer om et nytt kjøkken, så er det faktisk fullt mulig, selv å designe sitt drømmekjøkken.

Et flott og funksjonelt kjøkken.

Et godt kjøkken skal ha en innretning som tar hensyn til eierens ønsker og behov. Plassen skal utnyttes på best mulig måte, samtidig som kjøkkenet legger til rette for en god flyt i matlagingen. Du har kanskje allerede ønskelisten klar, over hvordan drømmekjøkkenet ser ut? Moderne design, masse oppbevaring, mer bordplass?

Før du går i gang med å innrette kjøkkenet, er det en god ide å tenke over hva du faktisk er glad for i det gamle kjøkken, og hva du drømmer om å få mer av, i det nye kjøkkenet.

Ofte kan det være smart å lage en liste med fordeler og ulemper. Listen kan være utgangspunktet, når det nye kjøkkenet skal tegnes. Et godt tips er, å søke inspirasjon til innretning, på boligsider, interiørsider og i boligannonser.

Hvis du har lyst til selv å tegne ditt nye kjøkken, så kan du bruke et program som SketchUp, til å lage en 3D- modell av kjøkkenet. Dette kan gi deg et godt bilde av det nye kjøkkenet, og hvordan det er best å innrette det.

Bruk Rommet og rammene

Hvis rommet og dets vegger, står fast, er det smart, å bruke de eksisterende rammene på best mulig måte. Hvis du har mulighet for en større renovering, så kan det være lurt å overveie mulighetene for å flytte kjøkkenet, eller en vegg.

Husk å tenke helhetlig, og hele tiden ut fra det behovet du, og din familie har. Hvis du ikke er typen som lager mat, men foretrekker å benytte deg av en av de mange muligheter som er, for å få levering av mat på døren, så kan det være at behovet er annerledes enn hvis du kokkelerer med 4 gryter, flere ganger om dagen.

Ta hensyn til hvor vinduer er plassert, om kjøkkenet er stort eller smått, kvadratisk eller avlangt. Alt dette er faktorer, som skal tenkes inn, når du tegner det nye kjøkkenet.

Hva slags kjøkken vil du ha?

Et kjøkken blir ofte innrettet ut fra fokus på de tre arbeidssoner. Med det menes, plasseringen av vask, kokeplate og kjøleskap. Det er mellom disse tre stasjonene du beveger deg, når du lager mat i kjøkkenet ditt. Når du tegner det nye kjøkkenet, så er det derfor smart å ha dette i bakhodet.