Gjør Timene etter Begravelsen Spesielle

0

Begravelser er noe som er vanskelig for mange, i hvert fall hvis man hadde et godt og nært forhold til den man har mistet. Det å være sammen med familie og venner er en utrolig viktig del av det å komme seg gjennom sorgen, både når det kommer til tiden rett etter dødsfallet, som for eksempel når man samles etter begravelsen, og i tiden etterpå. Det å samles for å spise, eller ta med mat til de som har mistet noen, er et viktig ritual i mange kulturer– også i Norge. 

Mange blir ofte overrasket over, hva begravelsesbyrået kan bistå med. Vi snakker nemlig ikke særlig mye om begravelser før akkurat når det er behov for at vi finner ut av alt det praktiske det krever. Det er ikke en anledning man ønsker å forberede seg til, og derfor kan det være spesielt vanskelig for mange å skulle prøve å finne ut av alt det praktiske som skal gjøres, samtidig som at man er i dyp sorg.  

Del et Måltid 

Det er mange grunner til at vi samles i timene etter en begravelse. Det er en måte å hedre og minnes den man har mistet, det er en måte å få støtte fra de man har i livet sitt, og selv om det ikke er det man tenker aller mest på, er det også en anledning til å dele et måltid sammen. For mange kan det være vanskelig å spise når sorgen inntreffer, så det å få lov til å dele et måltid med familie og venner, sørger faktisk også for at vi får energi til å klare oss gjennom sorgen bedre 

Det å dele måltider er en viktig, hvis ikke faktisk helt essensiell del av kulturen vår, og selv om dette kanskje ikke er aller mest fremtredende i Norge, så er det å lage mat til de som har mistet noen, eller det å samles for å dele et måltid med noen som er i sorg, en måte å vise omsorg på. 

Hva Skal man Spise? 

Selv om det å få i seg litt mat er en viktig del av denne anledningen, så er det ikke maten som er i fokus når man møtes i timene etter begravelsen. Det å ha enkel mat i form av buffet der man kan gå til og fra er en god idé, fordi det gir større frihet. Det å ha god kaffe, litt enkel mat og noe søtt til kaffen sørger for at alle behov er dekket, og det er samtidig enkel mat man kan spise på sofaen mens man snakker med noen man er glad i. Disse timene man deler kan virkelig bli viktige for tiden videre, så la det være fokus på samtalen.