Oppbevaring av Kjøkkenutstyr – Smarte Løsninger i Moderne Kjøkkeninteriør

0

Å kjøpe nytt kjøkken er en omfattende og komplisert prosess, der du må ta høyde for en mengde forskjellige behov og ønsker. Det er mange ulike behov som skal oppfylles, og oppbevaringsplass er et av de aller mest sentrale. Smarte løsninger gjør kjøkkenet både ryddig og oversiktlig.

Skuffer Istedenfor Skap

Et moderne kjøkkeninteriør har gjerne fokus på skuffeseksjoner, som kan være mye mer praktiske enn tradisjonelle skap. Det finnes også kombinasjonsløsninger, les mer om de ulike alternativene her. Det er for eksempel mulig å ha en skapdør med skuffer bak, noe som gjør at du får et enkelt uttrykk med mer praktisk oppbevaringsplass bak.

Prøv også å unngå det fryktede hjørneskapet. Det finnes lure løsninger som lar deg rotere utstyret som står inne i et slikt skap, men det blir likevel bare et skap med rot for de aller fleste.

Enkle Løsninger på Benken

En ren og ryddig kjøkkenbenk gjør det mye hyggeligere å være på kjøkkenet, samtidig som det også betyr at det er enkelt å holde det rent, lage mat og pynte med blomster og annet fint. Derfor er det også smart å legge til rette for at utstyr som skal være lett tilgjengelig oppbevares trukket vekk fra kjøkkenbenken.

Det finnes egne skapløsninger med skyvedører, som kan plasseres på samme nivå som kjøkkenbenken – eller oppå selve kjøkkenbenken. Da kan du skyve unna store kjøkkenmaskiner, brødristeren eller andre småting, og gjemme dem bort på sekunder. Å henge opp kjøkkenutstyr og redskaper er selvfølgelig også lurt, det hjelper deg også med å holde kjøkkenbenken ryddig. En knivblokk er et dekorativt element på kjøkkenet, men kanskje ikke den aller mest praktiske løsningen.

Det er selvfølgelig et annet tiltak som er blant de aller mest effektive, nemlig å rydde opp i og redusere mengden kjøkkenutstyr. Du trenger sannsynligvis ikke 15 forskjellige kjøkkenkniver, eller tre kaffemaskiner. En enkel opprydding kan gjøre hverdagen mye enklere.