Det er Ikke for Sent å Spise i Hagen – Vent med å Sette Bort Grillen

0

For mange nordmenn er grillen selve midtpunktet på balkongen, i hagen eller på terrassen. Det gjelder selvfølgelig sommersesongen, men det er dessverre lett å gå glipp av mange gode matopplevelser ved å sette bort grillen altfor tidlig. Med riktig utstyr, spennende oppskrifter og godt humør ligger alt til rette for å spise i hagen utover høsten.

Bruk av Grill om Høsten

I utgangspunktet er det selvfølgelig ingen forskjell når det gjelder selve bruken av grillen om høsten. Grillutstyr som selges på det nordiske markedet er ofte tilpasset å stå utendørs selv når det er minusgrader, så lenge som det er beskyttet under tak eller med et godt trekk når det ikke er i bruk. Det er som alltid viktig å sette seg inn i regler og råd som gjelder for trygg grilling, det gjelder helt uavhengig av sesong.

Det er definitivt greit å ta seg av det aller meste av forberedelser innendørs når det begynner å bli litt kjøligere i luften – men samtidig kan det være avslappende å kutte opp grønnsaker og gjøre i orden burgere i den friske høstluften. Egentlig er det kanskje mer behagelig enn å stå og svette over grillen i solsteiken.

Men hva med Møblementet?

Rådet om å ikke sette bort grillen for tidlig gjelder også utendørsmøblene. Hvis du investerer i en flott solseng og andre flotte hagemøbler, bør du definitivt legge til rette for å bruke de så lenge som mulig i sesongen.

Det er åpenbart viktig å følge retningslinjer som er gitt for å passe på for eksempel polyrotting, treverk eller metalldeler, men samtidig tåler de aller fleste materialer både litt høstrusk og noen minusgrader. Stoff og tekstiler er kanskje det du bør være mest forsiktig med, for å unngå jordslag og andre skader.

Noen hagemøbler, som en hagebenk laget i impregnert furu eller metall, kan i de aller fleste tilfeller helt fint stå ute året om. Det betyr at du garantert vil finne et sted å sitte i hagen, uansett sesong og vær. Kanskje vil grilling utover høsten føre til at du blir bitt av basillen og fortsetter å grille gjennom vinteren?

Flotte Oppskrifter med Sesongens Godsaker

Det er om høsten som mange norske grønnsaker er på sitt aller beste, samtidig som det er mulig å finne både kantarell og andre fantastiske smaksopplevelser i skog og mark.

Husk selvfølgelig på at det finnes både sopp, planter og bær som er giftige, ikke ta noen sjanser på dette området. Det er ingen skam verken å snu eller å kjøpe sopp i butikken.

Når det er sagt, så er skånsom behandling varmebehandling på grillen noe av det aller beste for mange av de norske råvarene som er gode i høstsesongen. Samtidig passer også mange andre grillretter, fra klassiske burgere til biff og pølser, svært godt en litt kjølig høstdag.

Egentlig er kanskje høsten en bedre tid for disse rettene, sammenlignet med varme sommerdager? Helt til slutt er det også mange som har oppdaget at grillen kan fungere som en utmerket pizzaovn – noe som passer utmerket om høsten. Med enkle grep får du en smak av Italia i det norske høstmørket, det er enda en grunn til å ikke sette bort grillen for tidlig.