Flyt Køkkenet Ud i Haven

0

Sommeren er ved at være overstået, og forhåbentlig har du nydt mange gode timer ude i haven. Haven er nemlig stedet hvor familie og venner samles i sommermånederne gerne over et godt måltid. Hvis du er træt at af løbe ind og ud af køkkenet for at fylde de sultne maver, så kunne det være du skulle overveje at flytte køkkenet ud i haven?

Udendørs køkken – endnu mere hyggeligt

Danskerne griller som aldrig før, og ofte indtager man de fleste måltider udenfor hen over sommeren. For at gøre det endnu mere hyggeligt og ikke mindst nemmere for kokken, så kan det give god mening at lave et udendørskøkken.

Det eneste, du har brug for, er en solid bænkeplade, noget opbevaringsplads, simpelt køkkenudstyr og tilgang på vand. Grillen står derude i forvejen, så komfuret er allerede på plads. Når du laver et udendørskøkken, så er et godt råd at lave det så praktisk og simpelt som mulig. Det skal selvfølgelig indgå i haven som et naturligt element, men det behøver ikke at være specielt moderne eller lækkert. Det lækre i et havekøkken er simpelthen placeringen i det grønne.

Del haven op i områder

Når du etablerer et udendørs køkken, så kommer der et behov for at dele havens lidt op. Man vil helst ikke have, at børnenes leg foregår midt i køkkenet udendørs eller ej. Sørg derfor for at etablere et legeområde til børnene, hvor der kan placeres sandkasse, gynge og lignende. Du finder sandkasser med mere hos Harald Nyborg.

Når børnenes område er defineret, så kan du etablere en spiseplads. Denne må gerne placeres i forlængelse af køkkenet, sådan at det bliver nemt at servere maden. Det giver en utrolig hyggelig stemning, hvis du planter dele af køkkenhaven i køkkenet. Tænk at kunne lave salat med friske tomater, som man plukker i køkkenet! Chiliplanter, agurker og masser af krydderurter vil også være med til at skabe den helt rigtige stemningen både i køkkenet og over på spisepladsen.

Hvis køkkenet skal fungere optimalt, skal der selvfølgelig være tilgang på vand i haven. Det bedste er at etablere en vandhane i køkkenet, men det er selvfølgelig også praktisk med en haveslange. Find et bredt udvalg af haveslanger hos Harald Nyborg.

En haveslange fungerer godt, når man skal gøre sit udendørskøkken rent efter madlavning, men vil også hurtigt blive populært over i børnenes legeområdet. Specielt på de varme dage kan børnene lege med haveslangen i flere timer, mens du tilbereder aftensmaden i dit nye udendørs køkken lige ved siden af.