Organiser Kjøkkenet Ditt

0

Det er mange som trenger å organisere kjøkkenet sitt på en god måte. Det finnes utrolig mange måter å organisere på og det skal jo passe til akkurat ditt kjøkkens innredning. Her kan du få gode tips til måter du kan gjøre kjøkkenet ditt litt mer organisert på.

Få god oversikt

Man rekker å skrape sammen utrolig mye kjøkkenutstyr, med mindre man akkurat har flyttet hjemmefra. Det ser ofte litt annerledes ut, hvis man har bodd samme sted i flere år. Kanskje har man hatt en kjæreste som har flyttet inn og kanskje til og med fått barn – det er noe man tydelig kan se på kjøkkenet. Plutselig har man kjøkkenutstyr fra den ene eller den andre, som kanskje ikke helt passer sammen, og plutselig har man også servise og utstyr som er spesialtilpasset barn. Det var kanskje ikke sånn kjøkkenet ditt var designet i sin tid. Behovet for kjøkkenutstyr endrer seg overraskende mye gjennom livet, og tilpasser seg til ens livssituasjon.

Når man bor alene og kanskje ikke holder store middagsselskaper eller fester, så er det ikke sånn at man bare har dekketallerkener og sølvbestikk til 12+ mennesker liggende klar – selv om klassisk etikette ville kreve det. Det er heller sånn at man har fem forskjellige typer vinglass, drikkeglass og tallerkener som både er arvet og resultat av diverse IKEA-turer.

Det er med andre ord ikke alltid man ser på kjøkkenet sitt og føler at man har det konforme voksenkjøkkenet man kanskje hadde forestilt seg at man skulle ha. Det samme gjelder også hvis du har flyttet sammen med kjæresten og dere har hatt hver deres bestikk før da dere bodde hver for seg, og nå er alt i samme skuff – i et hjem. Så har man allikevel ganske mange forskjellige bestikkdeler og porselensting som skal passe sammen i en kaotisk enhet. Hvis man i tillegg har fått barn kan det som nevnt bare tilføyes kjøkkenrotet.

Da er det en utmerket idé å få litt oversikt over hva man faktisk har. Det kan være at man har alt for mye eller kanskje alt for lite av noe, men før dere tar ut alt og ser på hva som faktisk er der, kan det være vanskelig å vite. Veien til drømmekjøkkenet er faktisk å organisere det, så du vet hva dere har når dere har gjester og at dere for eksempel ikke har to av den samme pisken eller kjøkkenmaskinen.

Rydd opp – selg og gi bort

Det er ganske få som har bruk for mer enn en mix master eller bakemaskin, så å rydde opp og selge ut av det dere har dobbelt av eller har lyst til å bytte ut, er en god måte å bli litt mer organisert i kjøkkenet på. Og ikke minst få mer plass. Det kommer heller ikke noe godt du at alt roter rundt i skuffer og skap.

Det er en god idé å skaffe seg noen redskaper for å organisere og holde kjøkkenet organisert etterfølgende. Bestill skuffeinnsatser og bestikkskuffer på Kitchn.dk, så kan du organisere skuffene dine og gi alt en fast plass på kjøkkenet. Det er ikke noe som er mer frustrerende enn å åpne skuffer og skap uten noe som helst system. Tenk så mye mer effektive morgenene vil bli når man enkelt og greit kan finne det riktige bestikket og alt er helt likt.

Bytt ut det som ikke kan brukes

Det er utrolig mange som har ufattelig mye kjøkkenutstyr som ikke kan brukes mer. Kjøkkenutstyr er jo uhyre populære jule- og bursdagsgaver og derfor er det vanskelig å få plass til alt. Kanskje spesielt det som ikke er helt ens smak. Det finnes heldigvis gode muligheter for å bytte disse gavene, men det er mange som plages av dårlig samvittighet over dette. Det er dog ikke noe poeng i å beholde kjøkkenutstyr som ikke passer med resten og som bare lager mer rot på kjøkkenet.

Kjøkkenet er et rom til både kos og effektivitet, og å beholde kjøkkenutstyr man ikke bruker eller vil ha, ødelegger begge formål. Derfor skal du alltid bytte det du ikke vil beholde. Det er også lett å selge ting man ikke vil ha mer på for eksempel Finn. Så får man mer penger til å spare eller kjøpe nytt, flott kjøkkenutstyr for – til det nye, organiserte kjøkken.

Mange fokuserer på å organisere klesskapet sitt og leve minimalistisk, men få oversetter denne trenden til også å omfavne kjøkkenet. Det er det ingen grunn til – et ryddig kjøkken gjør det både hyggeligere og mye mer effektivt å lage mat og få styr på hektiske morgener hjemme. Det er også utrolig tilfredsstillende å åpne skuffer og skap og se at alt har en fast plass og at det er både ro og orden på kjøkkenet.