Gode Råd til å Spise Sunt i Hverdagen

0

Artikkelen er sponset

Du trenger ikke tvile på at en sunn kropp starter i kjøkkenet. Naturligvis er det også viktig med fysisk aktivitet og bevegelse, men det er alfa og omega at kroppen din hver dag får det rette brennstoff. Sunn kost er ikke bare viktig for helsen din, men det har også stor betydning for din trivsel, energi og velvære.

Derimot er de ikke alltid like lett som det høres å integrere sunne spisevaner i en hektisk hverdag hvor jobb, familie, venner, plikter og hobbyer også skal passes. Når klokken slår middagstid, og magen knurrer, er det enkelt å la seg friste til å hoppe over gjerdet der det er lavest og velge den raske, men usunne løsningen.

Det trenger imidlertid ikke være verken uhåndterlig eller tidskrevende å spise sunt og godt. Med matkasse fra HelloFresh kan du få ferske ingredienser og oppskrifter på næringsrike middager, levert rett til døren, når det passer deg. Du får alle råvarene du skal bruke til å lage sunne retter, samt en rekke gode oppskrifter, så du slipper for selv å skulle finne på middagen – og så trenger du ikke tenke på innkjøp.

Utover en matkasse er det noen enkle og simple råd, som kan lede deg til bedre spisevaner.

Spis ofte, men mindre

Hvis du er som folk flest, har du antagelig prøvd å hoppe over et måltid – eller kanskje har du helt glemt å spise i mange timer, fordi du var opptatt med andre gjøremål. Hvis du gjerne vil spise sunt, er det imidlertid en dårlig idé å kun spise få ganger om dagen. Når blodsukkeret ditt blir ustabilt, er du nemlig mer sannsynlig til å treffe usunne valg på matfronten.

Ved å sørge for å spise regelmessig i løpet av dagen, blir det lettere for deg å holde fast i den sunne livsstilen. Med 4-6 mindre måltider om dagen i stedet for 2-3 store, får du de sunne matvanene på rett kjøl, og det blir enklere å holde blodsukkeret i sjakk.

Planlegg måltidene dine

Forberedelser er nøkkelen til å spise sunt – hvis kjøleskapet er tomt, eller du ikke fikk en matpakke med hjemmefra, er det lett å forfalle til hurtigmat eller usunne snacks. En gang imellom er det selvfølgelig helt fint å la seg friste, men det kan raskt ødelegge dine ambisjoner om en sunnere kost, hvis det skjer for ofte.

Derfor er det mye å vinne hvis du planlegger måltidene dine en smule i forveien. Med en matplan kan du for eksempel få styr på middagen din flere dager fram, og dermed minsker du risikoen for å falle i take out-fellen. Tar du matpakke med på jobb, blir du ikke fristet av usunne tilbud i kantinen – og hvis du alltid har en sunn snack med i vesken er du dekket godt inn, når den lille sult melder seg.

Følg de offisielle kostråd

Det er mange meninger om, hvordan du skal spise hvis du vil spise sunt, og det kan være vanskelig å finne rundt i jungelen av kostråd og smarte dietter. Det er imidlertid ikke alle kostråd, som er like gode eller verdifulle, og på nettet kan alle og enhver utgi seg for å være ernæringsfysiolog eller ekspert i sunn kost.

Derfor skal du holde deg til å følge de offisielle kostråd fra Helsedirektoratet. På denne måten kan du være sikker på at du får rette kost, og at du ikke spiser på en måte, som gjør mer skade enn gagn.