Hvordan Holde Kjøkkenet Rent fra Rot

0

Mange tror at kjøkkenet er hjertet i hjemmet, og dette er sikkert grunnen til at vi bruker så mye tid der. Kjøkkenet er også det stedet i hjemmet som hurtigst blir rotete. For å unngå dette har vi listet opp de beste tipsene våre for hvordan du kan skape rutiner for deg og familien din som gjør kjøkkenet til et sted, hvor du kan fortsette å bruke tid på med glede.

Rengjør og vask regelmessig

Selv om det er kjedelig å høre, er dessverre rengjøring og vask sentralt hvis du ønsker at kjøkkenet ditt forblir friskt. Vi anbefaler derfor at du enten vasker umiddelbart etter hvert måltid eller om kvelden før du går til sengs, spesielt hvis familien har mange medlemmer. Den korte tiden det tar å vaske er faktisk verdt det, vi lover! Det samme gjelder alle typer rengjøring, for eksempel støvsuging av gulv. Det er faktisk verdt å bruke noen minutter hver dag på å fjerne det verste i stedet for å vente til det er behov for større rengjøring. Tenk taktisk rett og slett!

Fordel av husarbeid i familien

Hvis det er mange i familien, er det en god idé å dele opp oppgaver i hjemmet basert på alder og modenhet. Dette kan være alt fra å pakke opp mat etter handling, dekke bord, ta ut søpla eller lage mat. Det viktigste er at dere hjelper hverandre på en måte som fungerer!

Opprydding

Kjøkkenet er vanligvis et perfekt sted for opprydding. Ta deg en dag og titt gjennom alt porselen og annet kjøkkenutstyr og andre husholdningsredskap, og kvitt deg alt som ikke brukes og i stedet bare tar unødvendig plass. Hvis varene er i god stand, kan de enten selges eller doneres. Hvis tingene er ubrukelige, er det lettest å ta dem til nærmeste søppelplass. Du vil sikkert merke en markant forskjell i skapene dine etter oppryddingen!

Hver ting skal ha sin egen plass

For å unngå all rot av småting, kan det være godt å tenke på at hver ting har sin plass i kjøkkenet. Du har kanskje innsett at du trenger lagringsmøbler i kjøkkenet som letter organisasjonen. Når det gjelder alle små gjenstander og redskaper, er det bra å kjøpe små kurver i stedet for at tingene ligger spredt på benker. Kurver eller skuffer kan være perfekte steder å samle alt fra ledninger og nøkler til andre småting som tar opp benkeplass. Hvis du har mange enkelte nøkler, for eksempel nøkler til minilager eller ekstranøkler, kan det være en god ide å fikse et nøkkelbånd som du kan designe etter behov. På den måten vet du alltid hvor alle nøklene er og tilhører!