Hvordan vil du ha kaffen din?

0

De fleste av oss har et forhold til kaffe, enten vi drikker 10 kopper om dagen, eller nøyes med en enkelt.  Flere har i dag klare meningen om hvordan de tilbereder kaffe. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe. For det første finnes det mange forskjellige typer kaffe, fra forskjellige land.

Brygge kaffe

Smaksforskjellene kan være store. for det andre har brygningen av kaffen betydning.  Jakten på den perfekte kopp kaffe er i gang.

Kaffens historie

Kaffe er en drikk, som har vært kjent over hele verden i flere århundrer. Dyrkningen av kaffe begynte i Kaffa- provinsen i Etiopia, for mange hundre år siden. Herfra spredte den seg videre til Yemen, India og ut over hele verden. Det var først på 1500 tallet at kaffen kom til Europa. I dag er kaffe en av de største handelsvarene i verden.

Kaffe historie

Det finnes over 60 forskjellige kaffeplaner, men de mest alminnelige er Arabica og Robusta. Kaffeplantene vokser i tropisk klima. De store kaffeprodusentene i verden, er land som ligger rundt ekvator.  Det er land som ligger i om Afrika, Latin-Amerika og Asia. Den største kaffeprodusenten i verden er Brasil.

En internasjonal drikk

Kaffe blir drukket, med stor glede, over hele verden. Ofte er det forskjell på hvordan man serverer kaffe.  Tyrkisk kaffe er kjent for å være veldig sterk, mens vietnamesisk kaffe smaker veldig søtt. Ofte er det å drikke kaffe, forbundet med noe sosialt, mennesker møtes over en kopp kaffe.

I dag kan du nesten ikke gå ned en eneste gate, uten å gå forbi flere kaffebarer. Kaffebarer, som med stolthet brygger smakfull kaffe, som serveres som små smakfulle kunstverk.

Melk og sukker?

Hvis du er på kaffebesøk hjemme hos noen av vennene dine, så er det typisk dette spørsmålet du får når kaffen skal serveres. Og det handler virkelig om smak og behag, når det kommer til kaffe. Noen foretrekker sort filterkaffe, mens andre bruker store mengder melk og sukker i kaffen.

Noen drikker kun kaffe, hvis den er laget av erfarne baristaer, på populære kaffebarer. Hvis du er på kaffebar gjelder det om å holde styr på smaksløkene, når du skal velge mellom Caffelatte, Espresso, Machiato, Americano og Cortado. Mulighetene er mange, det er noe for enhver smak.

De fleste har i dag en foretrukket måte å få kaffen servert på, og faktisk kan godt lage kaffen, akkurat sånn som man vil, hjemmefra.

Bli din egen barista

Produsentene av kaffemaskiner har selvfølgelig sett, at mange går opp i hvilken kaffe de drikker. Dette kan ses på utvalget av kaffe i butikkene, og oppblomstringen av spesialbutikker, som selger friskmalt kvalitetskaffe. Mange betaler gjerne ekstra, for å få en god kopp kaffe.

Barista

Etterspørselen etter kaffeutstyr er stor, og det finnes derfor et enormt marked for kaffetraktere, kaffekokere, espressomaskiner, kaffemaskiner, kaffekverner osv. Hvis du finner frem til det riktige utstyret, kan du begynne jakten på den perfekte kopp kaffe. Du kan nemlig bli din egen barista, hjemmefra.

Den beste kaffemaskinen

Jakten på den beste kaffen kan være vanskelig å overskue. Hvis du har stor interesse for brygning av kaffe, kan du melde deg på et av de mange baristakurs som finnes. En annen mulighet er å gå på jakt i den frodige jungel av kaffe og kaffeutstyr, som er tilgjengelig.

Kaffemaskin test

Uansett om du foretrekker filterkaffe eller Cortado, så er det viktig med en god kaffemaskin. Du kan spare både tid og penger ved å kjøpe kaffeutstyret ditt online. Men hvordan skal du finne akkurat den kaffemaskinen som passer ditt behov?

Du går selvfølgelig inn og leser en test av kaffemaskiner her, og finner den som passer akkurat ditt behov.