Nordmenn er Mestere i å Pusse Opp, Dette Bruker de Penger På

0

Når det blir laget lister over hvilke land som pusser opp aller mest, kommer Norge og ikke minst nordmenn langt opp på lista – og har ved flere anledninger blitt kåret til Europamestre i å pusse opp. Men hva er det egentlig vi bruker aller mest penger på å pusse opp?

Det skal vi se litt nærmere på her, sammen med forskjellige måter man eventuelt kan finansiere oppussingen på. Det er greit nok å spare penger til mindre prosjekter, men kjøkken og bad krever ofte et lån – men hvilken type lån er det beste?

Forskjellige Typer Lån til Oppussing

Når det kommer til å pusse opp, er det flere typer lån som vil være naturlig å velge, og hvilken type lån som er det beste, avhenger helt av hva man skal låne til – det er nemlig forskjellige typer lån til forskjellige typer situasjoner og det å velge det beste lånet til din situasjon, vil gi deg de beste forutsetningene.

Et av de aller mest vanlige lånene når det kommer til å pusse opp, i hvert fall i mindre skala, er forbrukslån. Lån 10 000 kroner med et forbrukslån for eksempel – dette vil ikke kunne finansiere nytt bak akkurat, men er riktig type lån hvis det dreier seg om en mindre oppussing. Men hvis man skal pusse opp kjøkken og bad, er disse typene lån sjeldent nok, og her kommer andre typer lån inn.

Hvis du skal låne mye penger, kan du for eksempel ofte låne i friverdien i huset eller leiligheten din. Det å pusse opp for eksempel kjøkken eller bad, er nemlig noe man ofte ser på som noe som bidrar til at verdien øker, og derfor kan man ofte få et lån til dette ii friverdien på huset. Hvis man har spart mye penger selv, og bare trenger å låne litt til kjøkkenet, er det likevel kanskje et forbrukslån på et mindre beløp som er det riktige.

Oppussing av Kjøkkenet Øker Ofte Verdien

Når det kommer til oppussing, er det rett og slett sånn at vi nordmenn er noen av de i verden som er aller mest opptatt av hvordan det ser ut rundt oss, at vi følger med på trendene innenfor interiør, og at vi ikke minst gir oss selv de aller beste forutsetningene når det kommer til for eksempel matlagingen, gjennom å for eksempel låne til drømmekjøkkenet. Og kjøkken er en av de tingene som nordmenn låner penger til når det pusser opp.

Det å låne penger er noe mange kvier seg for, men det å pusse opp er på mange måter lik med å øke verdien på boligen, så det å se på lånet som en investering og ikke bare som et lån, er noe som kan hjelpe når det kommer til å bestemme seg for hva man vil gjøre.

Kjøkkenet er et av de rommene man får mest verdi igjen for å pusse opp, og er klart noe man burde vurdere å prioritere hvis man vil pusse opp for å øke verdien på boligen. Dette gjelder både bad og kjøkken – fordi dette ofte er rom som er dyre å pusse opp, og teller høyt i et eventuelt salg.

Foto: Unsplash & Pixabay