Pusse Opp Garasjen?

0

Har du nettopp kjøpt hus og skal til å pusse opp garasjen? Har du en gammel garasje du ønsker å få orden på? Eller kanskje har du en splitter ny garasje du skal innrede for første gang? Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, sitter du sannsynligvis med mange av de samme spørsmålene.

Hvor skal du starte? Hva slags utstyr trenger du? Og hva slags møbler trengs egentlig i en garasje? Enten du er bilentusiast eller en stor familie, vil en garasje være en sentral del av hjemmet på mange måter. Mens det først og fremst er laget for å holde bilen din både trygg og beskyttet fra vær og vind, har garasjer en rekke andre funksjoner.

En ting er sikkert og det er at det i likhet med alle andre rom, bør det være fokus på både komfort og orden.

Hva Bør Garasjen Inneholde?

Noe av det første du bør tenker på når du skal pusse opp garasjen, er hva du ønsker den skal fungere som. Her er det viktig å tenke på hva du vil få ut av garasjen, hvilke funksjoner den skal ha og ikke minst hvor mye plass du har tilgjengelig.

Mange vil la seg rive med og se etter trender når de skal velge ut møbler til garasjen, men her er det lurt å gå etter personlige preferanse i stedet. Garasjen skal være et hyggelig sted å oppholde seg og det skal være plass til å jobbe der. Å ha en ryddig garasje gir også lavere risiko for personskade, sparer deg for plass og sparer deg for tid.

Enten du ønsker frittstående skap, mye benkplass eller vil ha noe som er helt skreddersydd til deg, vil det være mulig å finne alternativet som passer best for deg. Alternativ som Norgeskap er ypperlig, nettopp da de kan tilpasses til dine behov av profesjonelle snekkere. De vil hjelpe deg med å sørge for at du får utnyttet plassen best mulig, samt ta dine estetiske behov med i betraktning.

Få Orden i Garasjen på 1-2-3

Ved å følge noen enkle trinn vil du kunne få orden på garasjen eller boden din på kort tid. Følg våre beste tips som vi har listet nedenfor:

  1. Alt har sin plass– Ved å sørge for at alt, både stort og smått, har sin plass vil du unngå at rot hoper seg opp. Jo mindre tingene er, jo viktigere vil dette være.
  2. System på småting– Her er det fort gjort å ende opp i full kaos på kort tid om du ikke holder orden. Sørg for at småting som skruer, spikere, muttere og andre småting oppbevares i praktiske små oppbevaringsbokser, gjerne med navn på.
  3. Plassbesparende oppbevaring– Har du liten plass i garasjen er det viktig å utnytte plassen best mulig. Dette gjøres ved å bruke plassen i høyden og ikke kun gulvplass. Ta i bruk fleksible alternativ som enkelt kan justeres etter behov.
  4. Oppbevaring etter behov – En god regel å følge når du skal sortere vekk ting og tang er å ha ting som brukes ofte lett tilgjengelig, mens ting som sjeldent brukes kan for eksempel være på høyere hyller.
  5. Sorter og marker– Noen anledninger kommer år etter år, da er det greit å ha full oversikt over hva du trenger. Marker esker med ting til både jul, påske, sommerferien og andre anledninger.
  6. Få ting opp fra gulvet– Jo mindre ting du har på gulvet, jo enklere blir det å holde garasjen ryddig. Få mest mulig opp på hyller og vegger. Inkludert sykler, dekk, skiutstyr, ved, hageredskaper og lignende.