En Rørlegger sine Beste Tips for Billig og Bra Oppussing på Kjøkkenet

0

Når det kommer til oppussing har jeg alltid lært mye av faren min. Han er rørlegger, og har vært i bransjen i over 15 år, samtidig som at han har vært en meget ivrig “hjemmeutvikler” på fritiden – alltid med en skokk oppussingsprosjekter i hodet om gangen. I fjor bestemte jeg meg selv for å helrenovere kjøkkenet, og da var det utrolig mange gode innspill han hadde som gjorde resultatet både bedre billigere enn jeg hadde trodd.

Skal man pusse opp, hjelper det alltids å ha noen som “kan dette” til å hjelpe seg. I håp om at min far har noen tips som også kommer andre til nytte, skal jeg nå dele noen av tipsene som hjalp meg med å spare tid og penger når jeg skulle pusse opp kjøkkenet.

Spar Tid og Penger

Oppussing av kjøkken er et svært kostbart prosjekt. Det er derfor du bør tenke på hvordan du kan spare penger på det. Det finnes mange måter, men den første bør være å planlegge oppussingen av kjøkkenet på forhånd. Et nyttig verktøy som hjalp meg mye er Design Styler, som lar deg designe hele kjøkkenet før du starter selve prosessen.

Du bør også be om tilbud fra forskjellige håndverkere, enten det er rørleggere, elektrikere, eller andre, og sammenligne dem for å finne det beste tilbudet.

Gjør det du kan Selv, Tilkall Fagfolk for det Andre

Svaret på dette spørsmålet er vanskelig. Alt avhenger av hva du prøver å gjøre og hvor mye tid du har.

Hvis du bare skal skifte en kran, er det mulig å gjøre det på egen hånd. Men skal du bytte ut vasken, så er det ifølge Bad & VVS Bergen best at du ringer inn rørlegger, da de kan hjelpe med å forhindre vannlekkasjer som raskt kan oppstå om man prøver å gjøre det selv. Dette kan min far skrive under på, da han ramlet inn i noen uheldige situasjoner etter å ha prøvd å gjort alt selv – ikke når det gjaldt rørleggingen, men oppsett av ny vegg på kjøkkenet. Den ble ikke helt loddrett, kan man si.

Det er altså mange ting som kan gå galt med visse type oppgaver hvis det gjøres feil, så det er viktig å vite hva du trenger hjelp til, og hva du kan gjøre på egen hånd. Dette vil være med på å gi deg den gode opplevelsen som kommer fra å delta i prosessen selv, samtidig som at du sparer penger ved å unngå kostbare feil.

Håper disse tipsene er like nyttige for deg som de var for meg!