La kjøkkenet stråle ved hjelp av en flott kjøkkenlampe eller to

0

Betalt innhold

Baking av fødselsdagskaker, tilberedning av hverdagsmiddager, festmiddager eller smøring av matpakker. Kjøkkenet er et sted der mye foregår, ja, mange kaller kjøkkenet for hjemmets hjerte. Det er ikke bare matlagning som finner sted her.

Om kjøkkenet er stort nok er det også her vi samles til små eller større anledninger. Det kan være juleverkstedet med barna, vinkvelden med vennene eller søndagens familiemiddag.

Den riktige belysningen

Med alt som foregår på kjøkkenet er riktig belysning alfa og omega. Du må se det du holder på med, enten du trenger skarpt lys under kjøkkenbenken så du unngår å kutte deg i fingeren når du hakker løk, eller stemningsskapende lys over kjøkkenbordet.

Kjøkkenlamper er en essensiell del av interiøret, og viktig for å både utføre oppgaver og være sosial. Hvordan velger du den riktige belysningen? Det er viktig at du stiller deg noen spørsmål, slik at du vet hva du ser etter.

  • Hvor mye penger vil du bruke?
  • Trenger du en lampe over benken, kjøkkenøya eller kjøkkenbenken?
  • Hvilken stil har du på kjøkkenet ditt?

Det er viktig med godt arbeidslys, slik at du får utført de oppgavene som hører hjemme på kjøkkenet. I tillegg kan du trenge lys over kjøkkenbordet der alle samles til måltidet.

Dette lyset bør ikke være for skarpt, men skarpt nok til at dere ser hva dere spiser. Noen ønsker også god allmennbelysning i form av en behagelig taklampe, og kanskje du har noen vakre gjenstander i en hylle du gjerne vil fremheve ved hjelp av en vegglampe?

Liker du å skape god stemning som kan tilpasses humøret, kan det være en idé å velge lamper som kan dimmes. Har du liten plass, kan spotter i taket være en god løsning. Ikke glem at det kan være lurt å få hjelp av en elektriker dersom du vil ha spotter i taket eller trenger flere kontaktpunkter.

Finn din egen stil

Det finnes mange flotte lamper på markedet. Uansett hvilken stil du har, vil du garantert finne en som passer. Det viktigste er at du finner noen som passer med din smak og den stilen du ønsker å ha på kjøkkenet ditt. Kjøkkenlamper finnes som klassiske lamper, flotte og unike designlamper, trendy og moteriktige lamper, retrolamper og lamper som er vakre blikkfang. Lek deg litt og våg noe du ikke har gjort før. Ta en sjanse, og velg en lampe eller to som gjør kjøkkenet til hva det skal være, nemlig hjemmets hjerte. Stedet der alle trives og ønsker å oppholde seg.

Med dagens lamper følger det også med miljøvennlige LED-pærer, og mange lamper er også laget i miljøvennlige materialer. Det betyr at det går an å skape seg et drømmekjøkken med riktig og stemningsskapende belysning og være miljøvennlig på samme gang.