Forny kjøkkenet ditt – Lån 20000 kr

0

Det er neppe noen hemmelighet at nordmenn elsker å pusse opp boligen sin. Dette er alt fra vedlikehold og renovering, slik at boligen opprettholder eller øker standarden samt oppussing som sørger for at boligen er innredet slik du ønsker.

Visste du at det er i Norge IKEA selger flest kjøkken, og at vi visstnok bytter kjøkken hvert femte år? Dersom du ønsker å fornye kjøkkenet ditt, kan du komme langt med et mindre beløp. Lån 20000 kr og gi husets hjerte et løft.

Lån – Eksempel fra Matchbanker.no: Lendo.no – Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Rimelig kjøkkenfornyelse

Dersom du er lei av kjøkkenet ditt, finnes det mange måter å fornye det på. Her er noen ideer og forslag:

  • Male veggene i en ny farge.
  • Ny belysning.
  • Nye beholdere og/eller skuffedelere for bedre organisering.
  • Nye benkeplater.
  • Nye håndtak/dørknotter.
  • Male alle skapdører.

Dette er ting du fint kan gjøre selv, og som kan gjøres for 20000 kr.

Søknadsprosessen

Når du skal søke om lån, uansett hvor stort eller lite beløp det dreier seg om, må du sende inn en søknad digitalt til den eller de långiverne du ønsker å søke hos. Dersom du går til en sammenligningstjeneste, vil du få en god oversikt over hvilke banker som låner ut forbrukslån på 20000 kr og til hvilken rente.

Før du sender inn søknaden din må du sjekke at du oppfyller bankenes krav. Dette dreier seg om alder. Noen långivere har en nedre aldersgrense på 18 år, mens andre krever at søkeren har fylt 23 eller mer. Dertil kommer det et krav om at du må ha fast årlig inntekt, og bostedsadresse i Norge. Du må også ha en norsk bankkonto og en BankID du kan bruke når du skal akseptere tilbudet.

Effektiv rente og nedbetalingstid

Renten er den prisen du må betale for lånet ditt. Når vi snakker om å låne 20000 kr, betyr det at du tar opp et forbrukslån. Altså det som kalles et lån uten sikkerhet. Det betyr igjen at renten er ganske høy. Ved siden av dette kommer etableringsgebyr og termingebyr.

Legger du alt dette sammen får du det som kalles den effektive renten. Velger du å sammenligne tilbud fra flere långivere er det denne du må se på. Det er som regel en veldig god idé å velge det lånetilbudet som har den laveste effektive renten.

Et forbrukslån kan ha en nedbetalingstid på alt fra noen få måneder opptil 5 år. Jo lavere beløp du låner, desto kortere er nedbetalingstiden.

Kredittsjekk

Norske myndigheter har satt opp en del lover og regler når det kommer til utlån av penger. Dette har blitt gjort for å sikre at du ikke låner mer penger enn hva du faktisk kan betale tilbake. Det har blant annet blitt opprettet gjeldsregistre der all usikret gjeld står oppført. I tillegg kan du ikke låne mer enn 5 ganger din egen inntekt.

En kredittsjekk foretas for å sjekke forholdet mellom inntekt, gjeld og utgifter. Dersom denne avslører at du har betalingsanmerkninger, vil du få avslag på søknaden din selv om du søker om et lavt beløp. Det er også kredittsjekken som vil være avgjørende for hvilken rente du får tilbud om.

Trygg signering med BankID

Når du har mottatt et tilbud du ønsker å akseptere, kan du undertegne ved hjelp av din BankID. Dette er en trygg og sikker metode, som sørger for at ingen kan ta opp lån i ditt navn. Husk at du ikke trenger å godta noen av tilbudene du får. Selv om det er du som ber om tilbudet er du i din fulle rett til å takke nei.

Når pengene er på kontoen din, kan du kjøpe inn maling, dørhåndtak eller nye benkeplater og sette et nytt preg på kjøkkenet ditt.