Smarte Løsninger til et Lite Kjøkken

0

Et kjøkken er et sentralt rom i mange hjem. Det er gjerne der familien samles, det er der du skal ha muligheten til å lage sunne og gode måltider, og det er der du forbereder festmåltider til gjester.

Men hvordan gjøres alt dette når plassen du har tilgjengelig er mindre enn normalt? Finnes det noen gode løsninger som kan brukes, for å fortsatt ha et fullt funksjonelt kjøkken?

Det er flere og flere som velger å bo mindre, enten det er på grunn av økonomien, på grunn av bosituasjon eller fordi det er ønske om å leve et “grønnere” liv. Uansett hva grunnen er, er tilfellet at det er mange som nå ønsker og trenger gode kjøkkenløsninger til et mindre hjem.

Enten du bor på et kollektiv, har kjøpt deg minihus eller eier et hus eller leilighet hvor kjøkkenet ikke skal ta opp for mye plass, er det mye en skal tenke på når det kommer til akkurat dette. Heldigvis har det aldri vært enklere å finne smarte og plassbesparende løsninger enn hva det er nå.

Spar Plass med Gode Kjøkkenløsninger

Ettersom som minihus har vokst i popularitet de siste årene, har det vært en enormt stor etterspørsel etter smartere, mer kompakte og plassbesparende løsninger til hjemmet.

På samme måte som med et kollektiv eller en mindre leilighet, vil du i et minihus måtte tenke nøye på hvordan hver eneste kvadratmeter av bostedet skal brukes.

Oppbevaring under sengen og trapper som også fungerer som skap og skuffer er populære metoder på å virkelig utnytte plassen godt. Men hvordan løser man plassproblemet på et kjøkken?

Et kjøkken skal inneholde både oppbevaringsplass i form av skap og skuffer, det skal være benkplass til å jobbe på, det skal gjerne være en komfyr med kokeplater og også en vask.

Noen vil kanskje også si at et kjøkken skal inneholde en oppvaskmaskin, men noe av det første en kan kvitte seg med for å frigjøre mer plass på et kjøkken, er nettopp dette. Ikke bare vil det spare deg for plass, det vil også kutte ut en maskin som bruker mye strøm og vann som vil være gunstig i lengden også.

En smart løsning som mange benytter seg av når det er trangt om plassen på kjøkkenet involverer benkeplassen. Her kan du for eksempel ha en ekstra benkeplate i form av en skjærefjøl, som kan plasseres over vasken for å øke benkplassen som er tilgjengelig under matlagingen.

I tillegg er det populært å installere uttakbare benkeplater som kan dras ut fra siden eller foran på kjøkkenbenken. Dermed vil du plutselig ha nok en overflate å jobbe på.

Kjøkkenutstyr – Ta Smarte Valg

Utvalget av kjøkkenutstyr på markedet blir bare større og større. Det finnes popcornmaskiner, sukkerspinnmaskiner, isbitmaskiner, ismaskiner, juicere, blendere og mye mer.

Her er det viktig å se nøye på hva du virkelig bruker igjen og igjen og også se om det er noe utstyr som kan brukes på flere ulike måter. Dermed vil du unngå å fylle opp skap og skuffer med kjøkkenutstyr som kun brukes en eller to ganger i året, som du i realiteten klarer deg helt fint uten. Her gjelder det rett og slett å ta smarte valg og eliminere bort alt det overflødige.