Enkle Tips for Montering av Kjøkken

0

Når man skal montere nytt kjøkken er det en del ting som kan hjelpe til med å gjøre prosessen enklere. Har man for eksempel et klart bilde av hvordan man vil at kjøkkenet skal være, et budsjett som bestemmer hvor mye man kan bruke, en bruksanvisning man følger til punkt og prikke, så kommer man langt.

Disse, og flere tips, kommer det mer om i denne artikkelen.

Planlegg Godt på Forhånd

Hvis du planlegger å pusse opp kjøkkenet eller bygge nytt, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer før du starter monteringen:

  • Hvilken type kjøkken vil passe dine behov?
  • Hvor stort skal kjøkkenet ditt være?
  • Hvor mye tid har du til oppussingsprosessen?
  • Hva er budsjettet for oppussingsprosessen?
  • Hvor skal du installere ditt nye kjøkken?

Klare svar på disse spørsmålene vil gi deg perspektiv, og en retning for alt arbeidet du har fremfor deg.

5 Nyttige Verktøy

Når du skal montere nytt kjøkken kommer du til å måtte gjøre en del arbeid, så du må sørge for at du har de riktige verktøyene for jobben. Her er 6 verktøy som hjelper deg med å få kjøkkeninstallasjonen til å gå problemfritt:

  1. Hammer for å banke inn spikre, slå sammen klemmemekanismer i inventaret, og mer
  2. Målebånd for å sikre at du har plass til alt
  3. Sag som eventuelt kan brukes på gulvet for å gjøre plass til kjøkkeninventaret
  4. Skrutrekkersett med flat- og stjerneskrutrekker, i flere størrelser
  5. Boremaskin hvis noe skal festes direkte på vegger

Selve Monteringen

Mens tipsene ovenfor har vært i forhold til forberedelser, så skal vi nå gå litt mer inn på det de fleste forbinder med montering av kjøkken: selve monteringen. Her er noen retningslinjer som vil forhindre frustrasjon i de fleste steg av prosessen.

Ved Behov, Ansett Profesjonelle for å Hjelpe deg

Hvis du av ulike grunner ikke har mulighet til å montere det nye kjøkkenet selv – enten du ikke har tid, mener det er for vanskelig, eller rett og slett ikke orker – så finnes det profesjonelle som kan bistå. Du kan blant få hjelp av Montera til å montere kjøkken, og slippe alt bryet og alle flatpakkene. Flexistore sine minilagre er også nyttig for å lagre det gamle kjøkkeninventaret, og eventuelt nytt inventar som kjøleskap og fryser mens kjøkkenet monteres. Hvis du ikke er sikker på hvilke fagfolk du trenger, kan du leie inn noen for å hjelpe deg med dette også.

Installer Skapene Forsiktig, og Følg alle Instruksjoner fra Produsenten

Har det seg heller slik at du er klar for en utfordring, og skal utføre montering av kjøkken selv, så er vi helt med deg på den – det er fullt mulig for de fleste å klare dette selv. Ikea har særlig gjort monteringsprosessen enkel, med sine oversiktlige og steg-for-steg bruksanvisninger som viser hvilket verktøy man trenger, vanlige feil man bør unngå, og hvor hardt eller forsiktig man bør skru inn skruer.

Du bør altså følge instruksjonene fra produsenten nøye, og være tålmodig. Ellers er det stor sjanse for at noe av kjøkkeninventaret kan gå i stykker, eller at du skrur ting feil.

Det var noen enkel tips for montering av kjøkken: planlegg godt på forhånd, skaff verktøyene du trenger, og følg bruksanvisninger nøye. Lykke til med monteringen!