Hva Serverer man etter en Begravelse?

0

En begravelse er ofte en tung seremoni preget av følelser og sorg. Samtidig er det også en mulighet til å møte familie og venner, slik at man får vært sammen. Her kan man dele sorgen, men også hente frem de gode minnene.

Etter begravelsen kan man velge å arrangere en minnestund. Dette er gjerne en samling med enkel servering, slik at man har mulighet til å møtes og snakkes sammen etter seremonien er avsluttet.

Når det kommer til minnestunden er det ikke maten som står i høysetet. Man kan derfor gjøre serveringen ganske enkel. Man har flere alternativer å gå for, og man bør forsøke å be om hjelp der dette er mulig.

Vi har snakket med Albert fra Begravning.se for å høre hva som er mest vanlig rund servering av mat til begravelser. Albert har jobbet med dette i flere år, og har derfor god innsikt i planlegging og gjennomføring av begravelser og minnestunder.

Snitter eller Rundstykker

Et vanlig og tradisjonelt måltid ved et minnesamvær etter en begravelse, er servering av snitter eller rundstykker med pålegg. Dette er gjerne klassiske snitter med ost og skinke, røkelaks, roastbiff, spekemat, reker og tilsvarende.

Her kan det være praktisk å vurdere et cateringbyrå, slik at man slipper å jobbe med dette selv. Man kan også høre med familie og venner, om de ønsker å ta ansvar for dette.

Buffet eller Koldtbord

Selv om snitter kanskje er det mest vanlige å servere til minnesamværet, er det også mulig å gå for andre alternativer. Mange ønsker å sette frem en buffet, slik at gjestene har mulighet til å nyte litt varm mat.

Her kan man eksempelvis servere en varm suppe eller en gryterett, ulike tapasretter eller spekemat, samt kanskje noe godt brød. En minnestund er ikke ment å være et måltid, så man behøver ikke tenke på at alle skal bli mette.

Kaffe og Kaker

Som et alternativ til snitter eller koldtbord, er det også vanlig å invitere til kaffe og kaker etter begravelsen. Her kan man høre med familiemedlemmer om de har mulighet til å bidra med en kake, slik at man slipper å tenke på å bake dette selv.

Da dette ikke er en fest, men en minnestund, kan det være greit å tone ned pynten på kakene noe. Samtidig kan det være hyggelig å servere kaker som har tradisjon i familien, og som på denne måten kan vekke frem gode minner.