Marius Kopp – Kopper med Marius-mønster

0

Med en Marius kopp har du den perfekte koppen for å varme deg på kalde vinterdager, eller når du skal kose deg med en bok, og kanskje et pledd.

Marius Kopper

Marius-mønsteret ble lansert som en strikkeoppskrift av designeren Unn Søiland i 1953, og mønsteret har raskt blitt en viktig del av den norske identiteten. Mønsteret har preget vårt bilde av hytteturer, påskeferien, og er en sentral del av norsk friluftsliv og tradisjon.

Mønsteret er kanskje mest kjent i utgaven med mørkeblå bakgrunn kombinert med røde og hvite mønster. Marius mønsteret er også tilgjengelig i andre variasjoner, både med gråtoner eller andre fargevalg.

Marius kopp

Marius Kopper fra Porsgrunds Porselænsfabrik

Porsgrunds Porselænsfabrik har utviklet flere kopper og krus med det tradisjonelle Marius-mønsteret. Deres store Maud krus er store Marius kopper med hank.

Maud Marius kopp er tilgjengelig med blå bakgrunn kombinert med hvit og rødt mønster, men finnes også med rød bakgrunn og blått og hvitt mønster.

Koppene er mellomstore, med et volum på 23 cl. Marius koppene er utviklet i feltspatporselen og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Marius kopp kombinert med servise

Marius Kopp med Nøytrale Farger

Ved siden av de sterke fargene i de røde og blå Marius koppene, finnes også et utvalg med Marius krus i mer nøytrale vinterpregede farger.

Et eksempel her er en Marius kopp med nøytral lys grå bakgrunn med hvite og mørkere grå detaljer. Tilsvarende Marius kopper finnes også i myke lyseblå fargetoner.

I den grå og lyseblå utgaven av Marius serien fra Porsgrunds Porselænsfabrik finnes også matchende serviser.

Tradisjonelt Marius Mønster

En av fordelene med Marius mønsteret, er at det blir benyttet må mer en bare Marius kopper. Du vil i dag finne Marius-mønsteret både på sengetøy, pledd, sofaputer, duker og selvfølgelig strikkegensere.

Dette gjør at du kan kombinere din Marius kopp med matchende tilbehør, også fra andre leverandører. Marius-mønsteret vil også i fremtiden komme på ulike produkter og på denne måten kan du utvide samlingen din.

Dette gjør at du kan legge deg godt til rette i sofakroken med en Marius kopp med kakao, samtidig som du henter frem ditt Marius pledd eller dyne for å få litt ekstra varme.