Lag Din Egen Matblogg!

0

Det å drive en egen matblogg kan være en spennende og lærerik prosess. Ikke bare er det en spennende hobby der du får mulighet til å lære deg mye rundt det å jobbe med utvikling av nettsider, redaksjonelt innhold, sosiale medier, fotografier og annet.

Du får også mulighet til å markedsføre deg litt, samtidig som du kan få inntekter fra bloggen. I denne posten skal vi se litt på hva du bør gjøre for å komme i gang med en matblogg.

Velg Hvilken Nisje du vil Jobbe med

Det første du bør tenke på er hvilken nisje du skal jobbe i. Hvilke personligheter er det du ønsker skal forelske seg i bloggen din?

Her er det lett å tenke at man skal poste alt av oppskrifter, men det kan være lurt å tenke litt på hvem man ønsker å rette seg mot. Her kan man eksempelvis velge å poste oppskrifter innen et bestemt kosthold. Dette kan være plantebasert/vegansk, lav-karbo, kaker, grillmat, eller annet.

Man kan også velge ut et visst publikum og tilpasse innholdet i bloggen etter dette. Ønsker man eksempelvis å rette seg mot travle husmødre, studenter, kulinariske personligheter, grillkonger eller hva vet jeg.

Finn et Godt Domene

Når du har lagd en plan rundt temaet for matbloggen, er det på tide å se etter et godt domene. Her bør du velge et domene som forteller litt om hva man kan forvente på nettsiden. Samtidig kan det være lurt å ikke velge et domene som begrenser innholdet altfor mye.

Alternativt kan man også benytte sitt personlige navn. Dette gjelder spesielt om man ønsker å bygge en karriere rundt bloggen, og bruke denne for å markedsføre eventuelle kurs, kokebøker, eller annet som man tenker å utvikle fremover.

Sett opp Nettsiden på et Webhotell

Når du har funnet et ledig domene må du også finne et sted hvor nettsiden kan lagres. Dette kalles gjerne for et webhotell. Det finnes mange alternativer til webhotell, både i Norge og i utlandet. Dersom du har behov for litt støtte underveis, kan det være lurt å begynne med et norsk webhotell.

Et godt sted å starte her er WebsitePlanet sin webhotell test. Her har de gått igjennom de ulike norske webhotellene og testet deres brukervennlighet og kundeservice. På denne måten kan du få en bedre forståelse av hva du kan forvente fra de ulike webhotellene.

Et alternativ til webhotell er å ha din matblogg som en gratisblogg. Dette betyr at du ikke betaler noe for å ha den lagret, eller for domene. Gode tjenester her er WordPress.com, Blogger eller Nouw.

Jobb med Gode og Fristende Fotografier

Noe av det viktigste for en god matblogg er spennende og fristende matfotografier. Dette er med på å gi leseren vann i munnen, og inspirerer til å prøve ut de forskjellige matrettene.

Her er det viktig å ikke stille for store krav til seg selv, men i stedet jobbe med å utvikle evnene dine og prøve ut nye teknikker.

Selv om det finnes mange gode og avanserte fotokameraer på markedet, vil man klare seg godt med en relativt ny mobiltelefon. Du behøver derfor ikke å investere i et dyrt kamera for å lage gode matbilder.

I stedet kan det være nyttig å sette seg litt inn i bruk av lyssetting og komposisjoner, slik at man kan få muligheten til å forbedre bildene sine over tid.

Fyll Nettsiden med Spennende Oppskrifter

Det siste, og kanskje viktigste steget, er å fylle nettsiden med gode og spennende oppskrifter. Dette gjøres over tid, slik at du bygger ut nettsiden med nye oppskrifter på ukentlig basis.

Her bør du også bruke litt tid på å få kontakt med publikum, både gjennom nettsiden, men også via tilkoblede sosiale mediekanaler.