Juleservise til Barn – Porsgrunds Nisseservise

0

*Sponset produktomtale – Inneholder annonselenker

Selv om det finnes mange ulike design og serier innen juleserviser, er det per i dag få juleserviser til barn tilgjengelig. Fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner vi allikevel dette barneserviset med servisedeler egnet for de yngste i familien.

Juleserviset til barn fra Porsgrund er en del av deres populære Nisseservise. Delene i serviset er dekorert med små fjøsnisser som leker i snøen, på ski eller akebrett, og selvfølgelig nisseforeldrene som danser.

Serviset er et klassisk design som har vært tilgjengelig over flere generasjoner. Illustrasjonene ble tegnet av Sigrid Rachlev tilbake i 1898. Sigrid var 14 eller 15 år når hun tegnet tegningene, og var datter av daværende fabrikkeier.

Porselensservise med Nissemotiv

Barneserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik kommer i høybrent feltspaltporselen. Juleserviset kommer i størrelser som er egnet for barn. Her finner du asjett med størrelse på 21 cm, bolle med størrelse på 15,5 cm, og et julekrus med størrelse på 175 ml.

Bestill Juleservise til Barn hos Christiania Glassmagasin!

Alle delene i barneserviset er utsmykket med illustrasjonene som vi finner i det klassiske Nisseserviset. Juleserviset til de voksne har også de samme illustrasjonene, men er da også tilgjengelig i større størrelser. På denne måten har barna og de voksne det samme serviset.

Med tallerken og bolle egner barneserviset seg både til middag og lunsj, samt til julegrøt med mandel. Koppen kommer med hank og kan benyttes til saft, vann eller annen drikke. Alle delene er utsmykket med en rød bord for å styrke servisets julepreg.

Les også: Hva er vanlige størrelser for tallerkener i juleservise

Kombiner med Andre Juleserviser

Selv om motivene på Nisseserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik også er tilgjengelig på tilsvarende voksenservise, er man ikke avhengig av å benytte dette. Her kan man gjerne kombinere Nisseserviset, der voksne kan ha finserviser, eller juleserviser med andre design.

Motivene man vokser opp med på sine barneserviser er ofte noe som setter seg i hukommelsen, og blir en del av våre minner etter hvert som vi vokser opp. Da Porsgrunds Nisseservise har vært i salg over en så lang periode, vil man antagelig kunne ha mulighet til å gå til innkjøp av deler fra dette serviset også når barnet selv blir voksent.

Les også: Hva utgjør et komplett juleservise?