Hvilke Størrelser Benyttes på Tallerkener i Juleserviset?

0

Et juleservise er et servise vi hovedsakelig benytter i måneden desember. Dette for å markere julehøytiden, og på denne måten hente frem tradisjoner og komme i julestemning.

Dersom du skal gå til innkjøp av et nytt juleservise, er det mange alternativer tilgjengelig. Du kan se vår store oversikt over spennende juleserviser, der vi går igjennom flere populære. Her vil du finne ulik dekor og ulike stilarter.

Ett spørsmål som gjerne dukker opp når du skal se på nytt juleservise er: Hvilke størrelser kommer tallerkenene i juleserviset i. Her har vi derfor gjort litt undersøkelser for å sammenligne juleserviser fra ulike aktører, og sett disse opp mot andre serviser fra samme merkevare eller leverandør.

Under har vi samlet en liten oversikt over de ulike juleservisene, og hvilke størrelser som finnes blant deres tallerkener. For middagstallerkener er standarden 27 eller 28 cm, men enkelte av merkevarene hadde også større tallerkener på 30 cm+. De største tok vi ikke med i oversikten.

Videre finner du mellomstore tallerkener eller asjetter fra 14 cm og opp til 25 cm. Vi har også tatt med størrelsen på deres type tallerkener i listen. Disse benyttes gjerne når man skal spise risengrynsgrøt, så var derfor viktig å ha med!

Les også: Når tar man frem juleserviset?

Er Juletallerkener Mindre enn Vanlige Tallerkener

Etter vi hadde samlet en liten liste over populære juletallerkener, og notert deres størrelser, gikk vi raskt igjennom å så på tilsvarende tallerkener i andre design. Dette fra samme merkevare.

Vår konklusjon her er at det er de samme størrelsene som benyttes på juleservisene, som også benyttes på de resterende serviseseriene. Dette betyr at du kan forholde deg til de samme diameterne også når du er på utkikk etter juleservise.

Her må vi dog gjøre oppmerksom på at det finnes variasjoner i de ulike servisene fra de ulike seriene, og at det derfor kan variere med noen cm, ene og andre veien. Dette betyr dog ikke at det er noen stor forskjell, og at man eksempelvis kan si at juleserviser er større eller mindre en motparten.

Middagstallerkenene fra Porsgrunds Porselensservise sitt Nisseservise er eksempelvis på 27 cm, mens Porsgrunds Bluebird og Sense har tilsvarende middagstallerken på 28 cm.

Se også: Juleservise til barn

Oversikt over Størrelser på Juletallerkener:

Under finner du en oversikt over de størrelsene vi plukket opp hos nettbutikker når vi gikk igjennom oversikten over de ulike servisene.

Vi gjør oppmerksom på at størrelsene kan ha endret seg, eller at det også finnes størrelser vi ikke har fått med oss eller inkludert i listen.

Wik & Walsøe Julemorgen:

Middag: 28 cm – Tallerken: 25 cm – Tallerken: 20 cm – Dyp: 20 cm

Magnor Nostalgi:           

Middag: 27 cm – Tallerken 22 cm – Asjett: 14 cm – Dyp: 23 cm

Porsgrund Nisseservise:

Middag: 27 cm – Tallerken: 25 cm – Tallerken: 21 cm – Asjett: 17,5 cm – Dyp: 21 cm

Royal Copenhagen Stjerneriflet Jul:

Middag: 27 cm – Tallerken: 22 cm – Asjett: 19 cm – Dyp: 24 cm

Hammershøi Jul fra Kähler:

Middag: 27 cm – Tallerken: 22 cm – Tallerken: 19 cm – Dyp: 21 cm