Slik Finner du Vintage Juleservise

0

Et juleservise er noe vi ofte har mange kjære minner til. Dette kan være serviset man husker fra man feiret jul hos mormor når man var liten, eller det juleserviset som foreldrene hadde.

Andre ganger kan det være at man ønsker seg et noe unikt juleservise, som ikke er så lett tilgjengelig. Dette kan være et servise som falt i smak, og som man ønsket seg, men som ikke lenger er tilgjengelig i butikk.

Å gå på jakt etter vintage juleservise kan være spennende, og det er mange forskjellige varianter man kommer over. Der moderne juleserviser er diskré utformet med søte juleborder rundt tallerkenens kant, kommer eldre juleserviser i helrød farge, eller med store bilder av ulike julenisser og reinsdyr.

Les også: Når tar man frem juleserviset?

Hva er et Vintage Juleservise

Selve definisjonen for at noe skal være vintage, betyr at noe er av eldre dato, og derfor samtidig er designet i en eldre stilart. Et lignende uttrykk er at noe er retro. Dette betyr at produktet er nytt, men designet for å minne om eller gjenskape tidligere stilarter.

Et godt sted å lete etter vintage juleservise, er å gjøre et søk etter Juleservise på nettstedet Finn.no. Når jeg nå gjør dette i februar, får jeg opp over 700 treff på Torget. Servisene kommer både i større sett til hele familien, eller i små grupper på kun noen få deler.

Her vil du finne serviser av nyere dato, som fortsatt er tilgjengelig i butikk, samt eldre vintage alternativer som det ikke lenger er lett å få tak i. De seriene med juleserviser som har vært populære tidligere går her igjen med flere annonser, mens andre er mer sjeldne.

Les også: Guide til billig juleservise!

Vit Hvilken Serie du Ønsker!

Når du ser igjennom de ulike juleservisene i søkeresultatet på Finn, kan det være lurt å notere navnene på de servisene som faller i smak. Her har servisene gjerne både et navn (Blå Vinternatt), samt en produsent (Porsgrund Porselen).

Dersom informasjonen er tilgjengelig kan det være lurt å notere begge navnene, slik at du kan søke på begge. Dette da de som legger ut servisene for salg ofte benytter ulike definisjoner.

Ved å søke på navnet til den serien med juleservise du er på utkikk etter, vil du raskt kunne se om flere av delene er tilgjengelig, og om det er mulighet til å bygge ut et helt servise. Her har du også mulighet til å følge opp senere, slik at du over tid kan samle flere deler.

Når du kjøper et juleservise, behøver du samtidig ikke gå til innkjøp av et fullt servise til hele familien skal samles på julaften. Juleserviset kan også benyttes av bare deg, eller din nærmeste familie gjennom dagene i julen. Her kan man med andre ord nøye seg med en håndfull frokost og lunsjtallerkener, eller kanskje et sett med spennende og dekorative julekrus.