Ulike Typer Julekrus: Kom i Julestemning

0

Når julen nærmer seg, er det på tide å pynte hjemmet og forberede seg på koselige stunder med familie og venner. En naturlig del av julestemningen er å nyte en varm kopp kaffe eller te fra et vakkert julekrus.

I denne artikkelen vil vi se på ulike typer julekrus som kan tilføre litt ekstra magi til disse øyeblikkene. Vi har delt julekrusene inn i tre grupper: krus som er en del av et større juleservise, selvstendige julekrus og røde kaffekrus. La oss se nærmere på hver av disse gruppene.

Julekrus servise

Krus som er en del av et Større Juleservise

For de som allerede har et juleservise, eller ønsker å investere i et, finnes det flere julekrus som er en del av et større servise. Dette gir en helhetlig og gjennomført stil på juledekkingen. Her er noen eksempler på kjente juleserviser:

 • Nisseservise fra Porsgrunds Porselænsfabrik: Dette norske serviset er kjent for sine nissefigurer og julemotiver. Krusene kommer i ulike størrelser og utførelser, og passer perfekt sammen med resten av serviset.
 • Julemorgen fra Wik & Walsøe: Dette elegante serviset har et tidløst design med julemotiver og en nordisk touch. Julemorgen-krusene er ideelle for dem som ønsker et mer minimalistisk uttrykk.
 • Stjerneriflet jul fra Royal Copenhagen: Dette danske serviset er kjent for den grønne kransen med tilhørende juledekor i rødt og gull. Stjerneriflet jul-krusene kommer i ulike varianter og størrelser, og kan enkelt kombineres med andre deler av serviset.

Se Flere Klassiske Julekrus i vår Oversikt!

Julekrus med reinsdyr

Selvstendige Julekrus

Det finnes også julekrus som ikke nødvendigvis er en del av et servise. Dette gir deg muligheten til å velge akkurat det krusdesignet som passer din stil og smak. Selvstendige julekrus kommer i mange ulike varianter, og her er noen eksempler:

 • Klassiske julekrus: Disse krusene har ofte tradisjonelle julemotiver, som nisser, reinsdyr, juletrær eller snøfnugg. De passer godt for deg som ønsker et tidløst og tradisjonelt julekrus.
 • Morsomme julekrus: Hvis du ønsker et krus som skiller seg litt ut, finnes det flere kreative og humoristiske julekrus å velge mellom. Disse kan ha alt fra tegneseriefigurer til morsomme tekster og hilsener.

Bruk et rødt krus i julen

Røde Kaffekrus

Et annet alternativ er å gå for klassiske kaffekrus i rød utgave. Rødt er en farge som hører julen til, og et rødt krus kan være en enkel måte å skape julestemning på uten å gå for et spesifikt julemotiv. Røde krus er tilgjengelige i flere varianter, som for eksempel:

 • Ensfargede røde krus: Et enkelt, ensfarget rødt krus kan være alt som trengs for å skape en hyggelig julestemning. Disse krusene kan enkelt kombineres med andre juledekorasjoner og servisedeler.
 • Røde krus med mønster: Hvis du ønsker litt mer variasjon, finnes det røde krus med ulike mønstre og design, for eksempel border, striper eller prikker. Disse krusene gir et lekent og variert preg på julebordet.
 • Røde krus med tekst: For en mer personlig vri kan du velge et rødt krus med en hyggelig julehilsen eller en morsom tekst. Dette kan også være en fin gaveidé til venner og familie.

Rødt julekrus med prikker

Hvordan Velge det Perfekte Julekruset

Når du skal velge julekrus, er det lurt å tenke på hva som passer best for deg og din familie. Her er noen tips som kan hjelpe deg i valgprosessen:

 • Tenk på stilen i hjemmet ditt: Hvilket julekrus som passer best, avhenger mye av hvordan du har innredet hjemmet ditt og hvilken julepynt du bruker. Hvis du har et klassisk og tradisjonelt hjem, kan et julekrus med tradisjonelle motiver være et godt valg. Hvis du derimot har en mer moderne stil, kan et enklere design være mer passende.
 • Vurder størrelsen på krusene: Krus kommer i ulike størrelser, og det er viktig å velge et krus som passer til dine behov. Hvis du liker store kopper kaffe eller te, bør du se etter krus med god kapasitet.
 • Tenk på kvaliteten: Et godt julekrus bør være av høy kvalitet, slik at det tåler bruk og vask uten å miste farge og glans. Det kan være lurt å investere i et krus av god kvalitet, som vil vare i mange år.
 • Match med annet servise og julepynt: Hvis du ønsker et helhetlig uttrykk, kan det være lurt å velge et julekrus som passer sammen med resten av juleserviset og julepynten din. Dette kan bidra til en gjennomført og harmonisk julestemning.

Valget av julekrus er en viktig del av juleforberedelsene og bidrar til å skape en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Ta deg tid til å finne det perfekte julekruset som passer din stil og personlighet, og nyt deilige varme drikker i godt selskap denne julen.