Modern House Pizzastein – Firkantet Pizzastein

0

Modern House sin pizzastein er en firkantet pizzastein med størrelse på 40 x 35,5 cm. Pizzasteinen er laget i stentøy med stativ / håndtak i forkrommet stål.

Pizzasteinen fra Modern House har høy varmetoleranse og kan håndtere temperaturer opp til 750 grader celsius. Pizzaen kan benyttes både på grill eller i stekeovn.

Modern House Pizzastein

Modern House Pizzastein

Modern House Pizzastein på Grill

For å benytte den utendørs på grillen forvarmes pizzasteinen i 5-10 minutter slik at det oppnås en temperatur på rundt 200 grader celsius. Modern House pizzastein kan benyttes i både gassgrill og i kullgrill så lenge grillen er stor nok.

Etter pizzasteinen er varm legges pizzaen over på steinen. Sørg for å benytte godt med maismel slik at pizzadeigen ikke kleber seg fast i overflaten. Pizzaen grilles så med lokket på grillen til osten er smeltet og skorpen er sprø. Ca 20-25 minutter. Roter hvert 5. minutt. Sørg for at det ikke oppstår flammer under grillingen.

Se også vår oversikt over  Pizzaovner!

Benytt Pizzasteinen i Stekeovn

I stekeovn varmes pizzasteinen opp tilsvarende i 10-20 minutter på 200 grader celsius, før pizzaen legges over. Sett gjerne pizzasteinen i kald ovn slik at temperaturendringen blir jevn.

Benytt maismel slik at ikke pizzaen kleber seg til pizzasteinen. Pizzaen stekes i ovnen i ca 11-18 minutter. Roter pizzaen hvert 5. minutt.

Etter pizzaen er stekt eller grillet tas den av pizzasteinen med en stekespade eller pizzaspade slik at den kan hvile noen minutter. Pizzasteinen blir varm, så vær forsiktig og benytt grytevotter.

For detaljerte instruksjoner rundt grilling og steking med pizzastein, se Modern House sin katalog (side 69).

Se flere Pizzasteiner i Vår Oversikt!

Bruk Modern House Pizzastein til Annet Bakverk

Modern House pizzastein passer naturlig nok godt til å bake pizza. Dette da steinen sørger for å trekke til seg fuktighet fra pizzadeigen, og etterlater en sprø bunn. Samtidig fordeler den forvarmede pizzasteinen varmen godt, slik at pizzaen ender opp med å bli godt stekt.

I tillegg til pizza er det også mulig å benytte den til annet bakverk. Gode eksempler her er for eksempel tortillalefser eller nanbrød.

Man kan også bake andre typer brød med pizzastein. Formålet med pizzastein er å simulere «stenovnsbakt» brød, og dette er noe som er vel så vanlig for grovbrødet som for pizzabunnen.